Thursday, 28 June 2018

TEMPAHAN KEK DAN DESSERTS SHAH ALAM



Assalamualaikum


Dah petang ni baru terasa penat... terlepek sekejap kat sofa... tau-tau dah terlelap... gitu lah life seorang homebaker.. tempahan kena siapkan on time.. kerja rumah pun perlu dibereskan juga... kalau tak pandai bahagikan masa, alamatnya rumah jadi tongkang pecah..heheh... penat tu memang penat.. tapi penat tu hilang bila semua tempahan dapat disiapkan dan customer berpuas hati dengan hasil kerja kita..




Kek Birthday tema Shark Doo Doo ni saya bakar dalam pukul 10 pagi tadi... pukul 1 tengahari dah siap lepa... kek ni Kek Coklat Moist dengan Creamcheese Frosting layer Chocolate Ganache kat dalam... saya sekarang memang suka kalau kek dihias dengan Cake Topper... senang tinggal cucuk aje...kalau ada yang nak oder kek kena tempah seawal seminggu atau 2 minggu... kalau oder terkejut memang saya tak dapat nak tolong.. sebab kadang tu bertindih dengan banyak tempahan... boleh pengsan makcik...heheh..


Dah tiga hari berturut-turut saya buat Sourcream Buttercake untuk tempahan dari customer... kebanyakan yang oder sekali selalunya akan repeat oder kek ni... rasa Sourcream Buttercake ni tak sama macam kek butter yang lain... untuk semua kek saya, saya suka guna butter La Belle...



Tempahan Nutella Marble Cheese Brownies, Red Velvet Cheese Brownies dan Sourcream Buttercake yang saya siapkan semalam...



Yang ni pula Brownies saya siapkan petang semalam... 1 untuk customer dan 1 lagi saya buat untuk tetamu yang datang rumah malam tadi...



Petang semalam juga saya sempat buat 4 biji Pizza Pepperoni untuk tetamu yang datang beraya.. daripada masak Meehun, saya lebih rela buat pizza..heheh.. buat pizza senang aje...sekejap aje dah siap..



Seronok sangat saya bila keluarga pakcik dan makcik belakang rumah datang ke rumah saya... selalunya jumpa bila saya buka pintu dapur aje..he he... 



Lepas tetamu balik, saya tengok rancangan feveret saya My Kitchen Rules Channel 723.. habis je rancangan tu saya siapkan tempahan 40 biji Roti Sosej Bot ni... sedar tak sedar pukul 1 pagi baru siap semua...fuhhhh lega betul bila semua dah siap...




Wassalam