Friday, 3 February 2017

MACARON CAKE




Assalamualaikum



Tempahan Kek Macaron yang saya siapkan semalam... asalnya customer ni nakkan Kek Tema Moana... ingatkan nak letak patung Moana atas kek...customer pun dah setuju kalau saya belikan patung Moana yang jual kat shopping complex... patung tu memang mahal tapi boleh dijadikan hadiah pada anak... tapi dah cari kat Aeon Shah Alam takde la pulak jual patung Moana tu... malas dah saya nak cari kat tempat lain... jadinya saya cadangkan pada customer untuk buatkan Kek Macaron ni aje..



Customer nak ambik petang, pagi baru saya buatkan macaron tu... biar rasa lagi fresh la macaron tu kononnya kan...he he... 



1 adunan macaron ni saya buatkan 2 warna...pink dan biru... ada lebih macaron ni suka betul anak-anak saya makan... ye la kan nak beli mahal ya ampunnnn... dah ibunya pandai buat sendiri, makan la ye anakkkkkk...




Deko atas kek ni saya ambik idea daripada IG... dah lama teringin nak buat coklat putih cacak atas kek tu... semalam buat jadi la pulak...



Sedapkan nama birthday girl.. Melyna Azureen.. selalu buatkan kek untuk kakaknya, Mawar Amelyn kalau tak silap... kalini buat untuk adik pulak... TQQQ ye Zu selalu oder kek dengan kak ina... kek Macaron ni semua sekali harganya RM115.00... ada 15 biji macaron saya letak kat kek ni... kalau ada yang nak oder boleh whatsapp saya 0193867360... sebaiknya tempahan dibuat seminggu lebih awal okey...



Ceria Selalu :)



Wassalam