Tuesday, 28 February 2017

KEK PANDAN GULA MELAKA




Assalamualaikum


Alamak... seminggu jugak tak update blog.. minggu lepas saya agak sibuk sikit siapkan tempahan... dan minggu lepas jugak hati saya tak tenang sebab abanglong masih tak dapat tempat untuk praktikal walaupun sepatutnya kena mula pada hari Isnin minggu lepas.. saya risau sangat-sangat sebab dah final year tinggal nak praktikal aje..kalau tak dapat tempat praktikal maknanya terpaksa repeat lagi 1 semester... tapi syukur Alhamdulillah akhirnya abanglong dapat juga praktikal walaupun terpaksa mula kerja pada hari Rabu... yang bagusnya tempat praktikal abanglong dekat Shah Alam juga... kiranya dekat la jugak dengan rumah kan.. tengahari selalunya abanglong akan balik lunch sekali kat rumah... ada jugak hikmahnya dapat lambat... rupanya nak dapat tempat yang lagi baik dan lagi mudah nak berulang alik... syukur alhamdulillah...


Kek Pandan Gula Melaka ni saya buat semalam untuk sepupu saya, kak Rozidah... kek ni untuk sambut birthday suami dan anaknya sekali.. semalam pulak hari pertama saya ganti puasa... syukur masih boleh lepa kek dengan licin...selalunya kalau puasa ganti saya melepek aje.. he he...



Selalu kalau kek birthday saya akan buat 3 lapis dan loyang 8 inci..



Deko simple aje.. ok jugak deko macam ni kannnn... boleh laaaa...heheh..



Ceria Selalu :)



Wassalam