Wednesday, 8 February 2017

KEK MERMAID




Assalamualaikum



Selamat tengahari semuaaaa... mak-mak dah masak ke untuk lunch ni... cehhhh eksyen tanya dah masak ke belum... mentang-mentang dah siap masak..he he... selalunya kalau saya memasak untuk lunch hari sekolah ni kena siap masak sebelum pukul 12 tengahari... Pukul 12 tengahari Aliah makan pastu terus hantar Aliah pergi sekolah...

Kejap lagi nak siapkan sebiji kek... sebelum nak start buat kek tu, sempat la saya update entri untuk hari ni... sementara tengah rajin ni kannnn...


Semalam saya siapkan tempahan Kek Mermaid untuk exofficemate masa kerja kat CIMB dulu... saya sekarang ni memang suka buat kek yang deko simple aje... tak rajin pulak nak buat fondan mermaid ni kan... jadinya saya cadangkan kat kawan saya ni untuk beli aje set mainan Little Mermaid ni... memang harganya agak mahal sebab beli kat shopping complex.. kalau patung Little Mermaid ni takde jual kat kedai bahan bakeri... kawan saya setuju untuk beli set mainan ni sebab katanya boleh dijadikan hadiah pada anaknya tu yang memang suka sangat dengan Little Mermaid ni..




Sebelum beli set mainan tu, saya tunjukkan pilihan yang ada dan harganya sekali... kalau customer dah setuju dengan harga barang tu baru saya beli... Set mainan Little Mermaid ni saya beli kat Parkson Subang Parade... saya sekeluarga kan memang suka jalan-jalan hujung minggu, jadinya takde masalah kalau nak suruh saya belikan.. tapi kena bagitau awal la kan... kalau last minit tak dapek saya nak nolong..heheh..



Macaron ni saya dah siapkan kelmarin... sekali buat macaron untuk kek harini.. pokok kelapa tu saya beli kat Whisk, seksyen 20... candy batu-batu kecik warna warni tu pun beli kat Whisk..



Asalnya saya nak buat kek ni warna biru laut pekat... tapi eh tak cukup pulak pewarna biru yang ada kat rumah ni... apa yang ada je la kan..he he..



Sedap nama birthday girl, Marsya Nur Humaira... mudah-mudahan Marsya jadi anak yang beriman dan beramal saleh dan berjaya di dunia dan di akhirat...


Kalau ada yang nak oder Kek Mermaid ni boleh whatsapp saya 0193867360 okey...kalau ada kelapangan inshaaAllah saya boleh siapkan...tqqqq :)



Wassalam