Monday, 23 January 2017

KELAS BAKING SHAH ALAM




Assalamualaikum


Alhamdulillah dah selesai kelas-kelas untuk bulan Januari ni... bulan ni hanya ada 3 kelas sebab Sabtu ni Tahun Baru Cina...jadinya nak berjalan-jalan satu keluarga sementara anak-anak semua ada... tak sabar nak tunggu abanglong dan abangngah balik hari Rabu ni...


Kelas Kek hari Sabtu lepas... 12 orang semuanya... 3/4 daripadanya adalah exstudent Kelas Roti... 

Jom tengok kek-kek yang diorang belajar dalam kelas..



Kek Coklat Moist dengan Krim Coklat...asalnya deko lain..tetiba eksiden... terpaksa deko semula.. tapi bila tengok, cantik jugak kan...ada hikmahnya eksiden tu..dapat deko cara baru...he he..



Black and White Russian Cake




Kek Pandan Gula Melaka


Kek Pandan Gula Melaka setelah dipotong..2 lapis..




Kek Red Velvet



Walnut Carrot Cake



Victoria Sandwich Cupcake






Yang ni pulak Kelas Grup Cream Puff dan Tart pada 14/1/17... dulu kelas ni saya hanya buat untuk Kelas Personal...tapi sebab ramai yang minta dibuat pada hari Sabtu, saya pun cuba la buat untuk Kelas Grup pulak... alhamdulillah kelas berjalan dengan lancar dan mencapai matlamat saya untuk melihat semua student mengambil bahagian dengan membuat sendiri semuanya dari awal sampai akhir.. dan yang membuat saya terharu sebabnya ramai antara student grup 1 ni yang dah berjaya buat dan menujukkan hasil yang memberangsangkan...syukur alhamdulillah..


Org kampong saya ni, Aien... kampong kat Seksyen 4, Shah Alam ni haaaa...he he..



Untuk Cream Puff dan Eclairs ni saya sediakan 2 biji nozle untuk setiap student boleh terus bawak balik... jadinya habis kelas ballik rumah dah boleh terus buat...



Mieza dengan hasil tangan sendiri... dari awal sampai akhir kena buat sendiri..




Yang ni Kelas Roti, Pizza dan Donat awal bulan haritu..kelas pembuka tirai untuk tahun 2017...


Antara roti-roti yang diorang buat dalam kelas..





















Apapun tqqq pada semua yang sudi datang ke kelas-kelas saya... harapan saya bila balik rumah, semua rajin praktis dan seterusnya boleh dah ambik oder... 

Tarikh baru untuk kelas Zalynz Oven :-

Kelas Roti, Pizza dan Donat      4/2/17  (PENUH),  4/3/17 (masih ada kekosongan)
Kelas Cream Puff dan Tart      11/2/17   (PENUH)        11/3/17  (masih ada kekosongan)
Kelas kek         18/2/17    (ada 2 lagi kekosongan)         18/3/17   (masih ada kekosongan)


Pada yang berminat boleh whatsapp saya 0193867360 okey :)



Jumpa lagi, inshaaAllah :)




Wassalam