Thursday, 24 November 2016

KEK BIRTHDAY TEMA BIRU



Assalamualaikum



Dari semalam sampai esok saya tak ambik sebarang oder..rasa nak berehat sebelum Kelas Roti hari Sabtu ni... lagi pulak minggu depan ada banyak kelas, jadinya 2, 3 hari ni saya nak rehat kan dulu badan sebelum bersilat semula minggu depan...he he...


Kelmarin saya ada siapkan tempahan kek Birthday... saya cadangkan pada customer untuk buatkan Victoria Sandwich Cake dengan Swiss Meringu Buttercream dan customer pun setuju... saja saya cadangkan Victoria Sandwich Cake ni sebab sebelum ni customer ni dah pernah oder Kek Coklat Moist dan Black and White Russian Cake... jadinya kalinya pilih kek lain la pulak ye dok...



Saya juga cadangkan kek ni tema warna Biru memandangkan customer ni tak suka warna pink...he he..


Asalnya saya nak buat deko lain atas kek ni.. bila dah siap deko, eh nampak sarat pulak dan tak naik seri... jadinya saya pun kaut balik semua krim atas kek tu dan ratakan semula... tiba-tiba dapat idea nak tiru deko ada seorang baker kat Instagram... lebih kurang macam ni la deko yang dia buat... tapi kek yang dia buat lagi cantik la kan...heheheh..


Senang kalau customer serahkan sepenuhnya pada kita nak deko macam mana... asalkan sedap dan cantik dipandang kannnnn...


Jumpa lagi, inshaaAllah :)



Wassalam