Wednesday, 13 July 2016

SALAM AIDILFITRI 2016




Assalamualaikum



Rajin pulak update 2 entri untuk harini ye..sementara tengah rajin ye dok... mula minggu depan saya dah mula sibuk dengan kelas dan ada kerja-kerja berkenaan kelas yang perlu saya siapkan... syukur alhamdulillah kelas Roti, Pizza dan Donat untuk Sabtu depan telah pun penuh dalam masa 2 hari saya iklankan...  ingatkan dalam bulan raya ni kot la sambutan tak menggalakkan sebab tengah syok jalan2 beraya... cuma untuk Kelas Roti Advance masih ada beberapa lagi kekosongan...nanti saya update Kelas Roti Advance tu ye...

Bila dah bercuti sebulan lebih ni, memang saya bersemangat untuk buka kelas kat rumah... dalam masa bercuti sepanjang bulan puasa yang lalu, memang saya ambik kesempatan untuk berehat habis-habisan... kumpul tenaga untuk bekerja keras lepas ni kannn..he he...


Macam biasa sejak arwah mak saya meninggal tahun 2005, kami sekeluarga memang beraya kat kampong ayahnya kat Kuala Tahan, Pahang... takde dah raya ikut giliran... anak-anak saya pun memang suka balik kampong beraya... selalunya kalau dah nak raya, tak sabar diorang semua nak balik kampong... macam saya sendiri, mood raya agak kurang sikit sebab arwah mak dan abah dah takde... raya kat mana pun saya tak kisah...takleh sebut tentang arwah mak dan abah... menaip perkataan mak dan abah pun dah buat saya mengalirkan air mata... saya rindu... rindu sangat-sangat....mudah-mudahan roh arwah mak dan abah ditempatkan bersama roh orang-orang yang beriman...Amin Ya Allah...



Tahun ni akhirnya ayahnya bersetuju baju raya sedondon warna dusty pink....takde la nampak gegel sangatkannnn...he he... bukan senang nak pujuk... saya punya la teringin sejak 23 tahun yang lepas... boleh tak bayangkan berapa lama baru saya berjaya pujuk... pasni saya janji takde dah baju raya sedondon warna pink okey...dapat pakai sekali pun jadi la..hik hik...




Kuih raya kat rumah 4 balang aje...ni pun saya beli 4 jenis cookies kat Famous Amos... rasa tak excited pulak nak membeli dan membuat kuih raya untuk kat rumah ni sebabnya selalu tia-tiap tahun kuih raya mesti tak habis-habis sampai Raya Haji..heheheh... mana taknya kan kalau setiap kali tetamu yang datang saya akan hidangkan juadah yang berat sikit...makanya kuih raya ni memang tak dipandang la gamaknya... 

Apapun, saya nak ucapkan Selamat Hari Raya Maaf  Zahir dan Batin pada semua pembaca blog saya ni.. jalan beraya jangan makan banyak sangat okey... makan ala kadar aje...yang penting dapat ziarah dan eratkan silaturrahim.... Jumpa lagi, inshaaAlah :)



Wassalam