Wednesday, 15 June 2016

ULANGTAHUN KE 42



Assalamualaikum




Semalam sebenarnya hari lahir saya... tapi semalam kemalasan nak update blog agak tinggi...jadinya harini baru tergerak hati nak cerita pasal Ulangtahun saya pada 13 Jun semalam... genap sudah 42 tahun umur saya.. rasa tua sudah..heheheh...

Takde apa pun istimewa semalam... masak sendiri lauk untuk berbuka... kek besdei pun saya tak rajin nak buat...almaklum sebab abanglong dan abangngah takde kat rumah...rasa tak best pulak kalau celebrate berempat aje... nak tunggu diorang berdua balik, baru saya nak celebrate besdei makan kek yang saya buat...

Lagipun sejak masuk bulan puasa dari hari pertama lagi saya dah berazam untuk jaga permakanan... alhamdulillah masih belum terbabas ke laut cina selatan lagi...he he he... sejak 9 hari puasa ni, takde dah saya makan kerepek2 ke biskut ke kek ke kuih ke...takde-takde semua takde... hanya makanan yang sihat aje saya telan... minum air kosong banyak selepas berbuka dan terawih... buat senaman sikit-sikit...dan alhamdulillah hilang semua rasa sakit kaki, sakit badan, sakit belakang, sakit urat dan macam2sakit yang lain semua takde... syukur sangat-sangat...

Harap-harap berterusan istiqamah saya jaga makan ni sampai lepas puasa...seronok bila badan dah terasa ringan ni... mudah-mudahan semakin umur saya meningkat, kesihatan saya bertambah baik dan boleh bergerak aktif buat macam-macam kerja.






Jumpa lagi :)



Wassalam