Wednesday, 2 March 2016

TEMPAHAN RED VELVET CUPCAKE SHAH ALAM



Assalamualaikum


Untuk tempahan Red Velvet Cupcakes kalini, saya saja mencabar diri saya... selalunya kalau deko untuk Red Velvet Cupcakes saya hanya akan buat deko swirl menggunakan creamcheese frosting... tapi semenjak dah pandai sikit bunga ni kannnn, saya pun cuba la praktikkan semula apa yang saya belajar dalam kelas haritu... memang mencabar buat deko bunga daripada creamcheese frosting sebab krim mudah cair dan saya lihat tak ramai yang menyusahkan diri untuk buat deko bunga...tapi saya memang saja cari nahas kannn...he he he...




Bila krim cair, arghhhh tension saya dibuatnya... terpaksa tukar dan tukar lagi krim yang baru dalam piping beg... lagi pulak tangan saya ni jenis panas...kejap aje krim dah cair... tengah-tengah buat tu ada jugak rasa menyesal...apasal la aku susah-susahkan diri... customer bukan kisah pun nak buat deko apa..heheh... bila ingat balik yang inlah peluang saya untuk praktis dan praktis, jadinya saya teruskan lah jugak... tapi dah siap Plan B kalau Plan A saya ni tak menjadi...



Bila semua dah siap, ya ampunnnnn leganyaaaaa... bila dah tengok hasilnya, ohhhh tak sia-sia saya luangkan banyak masa untuk siapkan deko bunga untuk Red Velvet Cupcakes ni... kiranya Plan A saya berjalan dengan lancar... syukur alhamdulillah...



Untuk deko bunga ni saya memang suka warna-warna lembut... kalau yang warna terang tu saya kureng sikit... senang cerita saya suka warna-warna pastel...




Saya juga suka deko yang simple...tak nampak sarat...sebab saya sendiri tak suka makan kek yang terlalu banyak krim...nisbah kek dan krim lebih kurang aje... 



Kalau ada yang teringin nak oder Red Velvet Cupcake dengan creamcheese frosting untuk deko yang sama, boleh whatsapp saya 0193867360 okey... inshaaAllah harganya sangat berpatutan...he he..





Ceria Selalu :)



Wassalam