Wednesday, 2 March 2016

KELAS ROTI SHAH ALAM




Assalamualaikum


Kelas roti hari Sabtu lepas yang pada saya agak mencabar... sebabnya malam tu saya dan Muni tidur pukul 3 pagi siapkan semua oder kek dan roti... tidur tak sampai 4 jam dah kena bersiap untuk Kelas Roti pulak... sebelum tidur saya berdoa pada Allah mudah-mudahan saya cergas bila bangun dari tidur... takut jugak kalau saya tak larat nak bukak mata..he he... dan alhamdulillah bangun dari tidur lepas Solat Subuh, saya terus bertenaga buat persiapan untuk Kelas Roti pulak... syukur sangat-sangat...



Kelas roti kalini saya dibantu oleh exstudent, Jaja... Jaja walaupun bekerja, ligat ambik oder buat roti jual kat ofis... uli tangan aje pulak tu... memang sado ye Jaja..heheh...  bila ada exudent yang offer diri nak jadi sukarelawan, lagi la cikgu suka...ringan sikit kerja cikgu dan Cik Muni kita...



14 orang student semuanya... ada yang datang jauh dari Ipoh, kak Hamidah... yang paling respek tentang kak Hamidah ni walaupun berumur 57 tahun tapi orangnya sangat cergas... dari pagi sampai ke petang sihat bertenaga...apa rahsianya ye kak hamidah..hehehe...

Jom kira kelas haritu buat berapa jenis roti...




1.  Pizza pepperoni



2.  Roti Loaf



3. Roti Arab




4.  Roti Tuna




5.  Mexico Bun



6.  Roti Cheese Gla




7.  Roti Cinnamon Roll




8.  Roti Cream Horn

 


9.  Roti Coklat



10. Roti Kacang Merah Gonggok






11.  Roti Sosej Petak




12. Roti Chicken Floss




13.  Roti Butter Garlic




14.  Roti Sosej Hotdog





15.  Roti Kacang Merah Bunga


16.  Roti Sosej Silang Pintal




17.  Roti Cheese Stick... panas-panas baru keluar oven...






18.  Roti Sosej Roll dan Gulung



19.  Donat Jem dan donat coklat




20.  Roti Sarang Lebah




21.  Roti Pandan Kaya




22.  Roti Jem Stoberi





23.  Roti Mini Pizza




24.  Roti Sosej Panjang



25.  Dan  yang terakhir, Roti Buttercream



Setiap student akan bawak balik 2 kotak semua roti-roti ni... banyak kannnn... kenyang makan anak beranak 3 hari 3 malam... he he he...


Untuk makluman, tarikh kosong Kelas Roti yang terbaru adalah pada 21/5/2016... ada lagi beberapa kekosngan... kalau ada yang berminat nak join boleh whatsapp saya 0193867360 okey.. tqqq :)



Jumpa lagi, inshaaAllah  :)



Wassalam