Wednesday, 2 March 2016

KELAS CREAMPUFF DAN TART SHAH ALAM



Assalamualaikum



Kelas Personal Cream Puff dan Tart pada hari Khamis lepas... untuk 2 orang ibu muda, Wani dan Syafika... dua-dua pun baru bergelar suri rumah sepenuh masa... tu yang  Wani dan Fika nak cari pendapatan sampingan sambil-sambil duduk rumah jaga anak... asalkan rajin, inshaaAllah boleh buat...



Saya selalu bagi contoh exstudent kelas creampuff dan tart saya iaitu Rafizah yang sekarang ni ligat ambik oder untuk creampuff walaupun bekerja... dari oven kecik sekarang ni dah ada oven industri gas dan dah beli mixer heavy duty untuk buat roti... semua pun bermula dari kecil-kecilan... sikit-sikit mendaki.. kalau rajin berusaha, inshaaAllah bisnes yang kecik akan bertambah besar dan maju...

Begitu juga exstudent saya kak Aidah yang duduk di Seksyen 7, Shah Alam... semakin ligat dengan bisnes tart, creampuff dan roti... asalnya kak Aidah ni pemalu orangnya... saya selalu push kak Aidah supaya rajin update kat FB produk-produk yang dia ada... dalam bisnes kena buang sikit perasaan malu untuk promosi produk kita tapi tidak lah terover pulak kan..heheh... bersederhana itu lebih baik...asalkan mesej sampai... tak gituuuuu...



Agak senang saya mengajar Wani dan Fika... tunjuk sekali dua eh dah pandai...he he... 



Cream Puff  untuk diorang bawak balik...



Fruit Tart..kena susun cantik-cantikkkkk...





Eclairs





Blueberry Cheese Tart





Rajin-rajin praktis ye Wani dan Fika... dah buat kena bagi kawan, jiran dan saudara mara rasa... inshaaAllah ada la oder tu nanti...




Ceria Selalu :)


Wassalam