Sunday, 28 February 2016

TEMPAHAN KEK HANTARAN




Assalamualaikum


Sebelum ni kalau ada yang nak tempah kek untuk hantaran, saya akan cakap saya tak pandai... selalu kalau kek hantaran deko mesti nampak eksklusif kannn... tu yang saya rasa segan sikit kalau nak buat kek untuk hantaran... setakat deko yang simple aje saya berani buat... tapi bila dah masuk kelasbelajar macam-macam deko, baru la saya ada keyakinan nak ambik oder..



Hari Jumaat lepas saya siapkan oder 3 biji kek... 1 untuk anniversary dan 2 biji kek untuk hantaran pertunangan...





Asalnya saya nak buat kek fondan untuk bunga Peoney ni... tapi sebab tak cukup masa saya buatkan kek Victoria Sandwich Cake dengan Swiss Meringue Buttercream tema warna pink untuk hantaran pihak perempuan...




Untuk hantaran pihak lelaki  saya siapkan kek VSC tema warna biru  tetapi dalamnya saya letak jem blueberry...deko bunga ros daripada Swiss Meingue Buttercream...



Seronok sangat bila dua-dua kek dan menjadi... rasa nak lompat bintang..he he...






Kalau ada yang oder kek untuk hantaran boleh whatsapp saya 0193867360 okey... sebaiknya awal dua minggu sebab saya  kena atur masa betul-betul untuk siapkan kek hantaran ni..



Jumpa lagi :)



Wassalam