Tuesday, 23 February 2016

KELAS ROTI 24 JENIS



Assalamualaikum


Aduhaiiii...malas betul nak update blog sekarang ni... banyak nau tempat nak kena update... sana situ sana sini..he he he... cheque Nuffnang dah sampai, patutnya kena lebih rajin update blog...ini idok..lagi lemau lagi ada...huaaa nanges...


Kelas Roti pada 13/2/2016... 15 orang student semuanya... dalam gambar ni ada 14 orang sebab yang lagi sorang tengah bersandar kat sofa... alkisahnya dalam kelas roti yang ni ada 2 orang ibu yang sarat mengandung... suspen betul saya... banyak kali juga saya tanya sebelum diorang berdua ni nak masuk kelas... "awak larat ke...kelas roti akak ni lama tau.." Tapi ibu mengandung 2 orang ni memang bersemangat waja...dapat habiskan kelas sampai habis... 

Jom tengok jenis-jenis roti yang saya ajar dalam kelas...




1.  Roti Jem stoberi...sesuai untuk doorgift



2.  Roti Loaf...kalini tabur cheddar cheese dan cranberries..




3.  Roti Tuna... segitiga dan bulat..




4.  Roti Sosej Roll dan Gulung...


 


5.  Roti Coklat



6.  Roti Sarang Lebah..




7.  Roti Cheese Gula




8.  Roti Cream Horn



9.  Roti Kacang Merah Gonggok




10.  Roti Mini Pizza






11.  Roti Sosej Petak





12.  Roti Pandan




13.  Roti Chicken Floss




14.  Roti Buttercream





15.  Roti Butter Garlic  ... Lila dan anaknya, Aina...




16.  Roti Arab




17.  Roti sosej Panjang




18.  Roti Cinnamon Roll





19.  Roti Sosej Pintal





20.  Roti Kacang Merah Bunga




21.  Roti Mexican Bun




22.  Pizza



23.  Donat Jem




24.  Roti Sosej Hotdog


OK cukup dah 24 jenis !!!




Suasana dalam kelas.. meriahhhh...



Uli tangan untuk doh pizza, roti arab dan roti loaf..




Bila ramai-ramai ni dapat wujudkan semangat kerjasama, bantu membantu, bergurau senda..semua la ada..he he..




Bila dah banyak doh yang nak kena buat dari pagi, bila dah lepas tengahari semua pun dah pandai rounding doh..selagi tak lulus, takleh balik..hew hew...




Time makan pizza sorang sikit ni yang paling best... panas-panas baru keluar oven terus makan, memang terbaikkkk...



Tqqq pada semua yang datang... cikgu harap korang semua praktis buat semuaaaa roti-roti ni ye... kalau ada yang lupa atau ada kemusykilan jangan segan-segan tanya tauuu... inshaaAllah cikgu akan bantu sampai jadi...



Cera Selalu :)



Wassalam