Wednesday, 10 February 2016

KELAS KEK SHAH ALAM



Assalamualaikum


Alhamdulillah selesai sudah Kelas Kek hari Sabtu lepas.. 10 orang student semuanya...dan kelas kek kalini saya dibantu oleh exstudent kelas kek yang terdahulu, Aizam...riuh rendah la gamaknya haritu....


Lega sangat-sangat bila kek semua dah siap... bila time nak potong kek eh rasa sayang sangat pulak...he he... kalau boleh nak tenung lama-lama... boleh gituuuuu...




Kelas kek kalini buat perubahan sikit...kalini buat Victoria Sandwich Slice Cake... kelas sebelum ni buat Victoria Sandwich Cupcake... resepinya itu jugak... puas hati kalini saya dapat beli buah stoberi yang daunnya masih cantik... buah stoberi Korea... cantik tapi harganya kusss semangat...



Kek Red Velvet yang harus ada kaler pink..he he..



Kek Colat Moist dengan krim coklat..coklat ganache terlajak leleh..


Walnut Carrot Cake 




Black and White Russian Cake



Pandan Gula Melaka Cupcake



Victoria Sandwich Cake selepas dipotong... 




Gigih kak Tie paipkan krim untuk kek BWR





Yang tengah eksyen ayak tepung tu exstudent kelas kek terdahulu, Aizam...




Kalau kelas kek ni takde la penat sangat macam kelas roti saya... kelas kek boleh duduk-duduk... boleh bukak kipas...kalau kelas roti kirim salam yeeee...heheheh..


Semua kena buat carrot sorang satu..




Kak Tie yang dah 2 kali datang kelas saya... sanggup tu datang jauh dari Batu Pahat...


Cikgu Adlin yang dah masuk semua kelas-kelas saya... cikgu Adlin ni dulu guru kelas Aliah masa darjah 3...



Kak Hafsah yang ligat bisnes roti walaupun masih bekerja... sekarang dapat kantin sekolah kat Shah Alam ni... senang kan bila dah pandai semua buat sendiri... yang penting kena ada kemahiran....




Syukur segalanya dipermudahkan oleh Allah....TQQQ pada semua yang datang... mudah-mudahan dapat memberi manfaat pada semua...Aminnn..




Wassalam