Tuesday, 26 January 2016

KELAS ROTI SHAH ALAM



Assalamualaikum


Harini saya nak marathon update kelas-kelas saya yang lama tertinggal... bila dah update nanti senang saya nak refer kalau ada apa-apa..untung jugak ada blog ni kannn... blog ni umpama diari di alam maya gituuuu... tapi yang ni tulis diari boleh dapat duit sampingan..he he he... cerita pasal duit sampingan ni, tengah tunggu jugak cek daripada Nuffnang... bulan lepas dah cash out... kalini tak banyak sangat tapi lepas la kalau nak beli purse baru..hikhik..


Kelas Roti Grup 20 yang ni tarikh 16/1/2016... 13 orang student baru dan 2 orang student kelas yang awal-awal dulu iaitu Azliza dan Zakiah... Azliza ni sebenarnya balik kelas awal tahun lepas terus buat bisnes roti... Zakiah pulak jadi tokey pizza.. diorang berdua ni saja datang untuk tambah skill meroti... senang jugak bila ada exstudent yang join sekali sebabnya boleh diorang share pengalaman bisnes roti dan banyak juga diorang tunjukkan kemahiran dan sekaligus boleh tolong student-student yang baru... ringan sikit kerja cikgu ye dok..heheheh...


Kumpulan Merah.. dari kiri, Ezzah, Azline, Lyana, Azliza, Kak Azizah, Siti, Nita dan Ika.... 



Kumpulan Biru...dari kiri, kak Badariya, Zakiah, Ain, Syakila, Zaila, Kay dan Salmi



Pizza Pepperoni selepas bakar



Potong sebiji... merasa la sorang sikit makan panas-panas..


Roti Arab an Roti Loaf dah siap bakar...



Nampak gebu kan Roti Arab ni...uli tangan aje ni tau..



Roti Loaf pun uli tangan jugak..



Roti coklat luar dalam ada coklat...



Roti Pandan Kaya



Zaila dan Azline dengan Donat Jem




Azliza dan Zakiah dengan Roti Sosej Petak




Roti Mini Pizza




Roti Cheese Gula



Roti Kacang Merah Bunga



Kak Azizah dengan Roti Chicken Floss



Roti Kacang Merah Gonggok






Sosej Roll dan Sosej Gulung..



Roti Sosej Panjang..




Cinnamon Roll



Mexican Bun



Roti Sosej Pintal



Roti Sarang Lebah


 

Roti Buttercream



Roti Hotdog..




Selepas bakar baru letak sosej... Kak Badariya dan Kay dengan Roti Sosej Hotdog





Azline dengan Roti Butter Garlic..




Bila dah nak petang, masing-masing ada tugas... ada yang timbang doh, ada yang rounding doh, ada yag packing roti yang dah siap bakar, ada yang sapu doh...terasa ada semangat kerjasama kannn..



Diakhiri dengan gambar Roti Cream Horn.. 



Wassalam