Thursday, 7 January 2016

KELAS CREAM PUFF DAN TART




Assalamualaikum



Pertama sekali nak ucap syukur atas segala rezeki yang Allah berikan... bila umur dah semakin meningkat ni kan terasa banyak dalam diri saya yang dah berubah.... semakin umur meningkat, semakin hati saya mudah lembut dalam mengatasi sesuatu perkara.... semakin bertolak ansur... setiap hari saya berdoa agar dibuang jauh perasaan sakit hati, iri hati dan macam-macam lagi penyakit hati yang tak baik... kalau boleh nak hidup aman, damai...ceria selalu hendaknya.... sebab tu kalau hari-hari biasa ni, setiap pagi saya akan pergi kelab jumpa kawan-kawan... bila borak-borak perkara positif dan gelak-gelak, hilang semua stress yang ada... gituuu...



Untuk tahun 2016 ni saya bercadang untuk kurangkan Kelas Personal pada hari biasa.... tahun ni kelas pesonal cuma pada hari Rabu.... minggu depan je Kelas Personal Cream Puff dan Tart ni pada hari Khamis... minggu-minggu selepasnya adalah pada hari Rabu okey... 




Tahun ni anak perempuan saya, Azwa dan Aliah nak ambik exam... sorang PT3...sorang lagi UPSR... niat di hati nak bagi tumpuan lebih pada diorang... nak harapkan husben saya sorang yang uruskan pegi balik sekolah dan pegi balik tuisyen, rasa kesian pulak.... masing-masing pun penat bekerja... jadinya biarlah sama-sama penat uruskan anak-anak ye dok... kerja rumah pun memang husben saya banyak tolong.... sebabnya selalu kalau ada kelas. saya memang tak sempat nak buat apa...habs kelas terus pengsan sehari semalam...he he he... jadinya biarlah saya kurangkan kelas mana yang patut... kalau hari Sabtu untuk Kelas Grup Roti yang berselang seli dengan Kelas Kek...



Jadinya kalau ada yang berminat untuk Kelas Personal Cream Puff dan Tart hanya pada hari Rabu yek..



Dalam Kelas Cream Puff dan Tart ni akan belajar buat Cream Puff, Eclairs, Cheese Tart dan Fruit Tart..



Cheese Tart sekarang ni belajar 2 jenis...




Maksimum 3 orang student untuk 1 Kelas Personal Cream Puff dan Tart sebabnya sebolehnya setiap student akan buat praktikal setiap jenis dari awal sampai akhir...




Akan belajar jugak cara nak dapatkan celupan coklat yang berkilat dan tak meleleh untuk Eclairs... 



TQQQ Nurul dari Puchong yang datang Kelas Personal Cream Puff dan Tart semalam... gigih sungguh Nurul balik kerja shift pukul 8 pagi terus datang kelas....harini  tengah praktis buat cheese tart.... bagus a camtu kannn... fast action fast result, ehcewahhhh... 

Boleh whatsapp saya 0193867360 untuk booking tarikh.. TQQQ :)



Wassalam