Monday, 7 December 2015

ROTI DOORGIFT




Assalamualaikum



Sekali update blog untuk harini, sekali saya letak tarikh jadual KELAS ROTI untuk bulan Januari 2016... tarikhnya adalah pada 2/1/2016,  16/1/2016  dan 30/1/2016... untuk tarikh 2/1/2016 tinggal sikit lagi kekosongan... kalau ada yang berminat nak join, boleh whatsapp saya 0193867360 okey :)

Berbalik pada pada cerita Roti Doorgit yang saya siapkan pada hari Jumaat lepas...customer mintak campur-campur...ada pedas ada manis... jadinya saya buatkan Roti Jem Strawberry dan Roti Tuna...



Kalau cup yang saya gunakan komfom la kaler pink dan ada kartun-kartun kan..he he... 



Roti Jem Strawberry ada inti jem di dalam dan paipkan filling di bahagian atas... nak paipkan filling strawberry ni kena perlukan konsentrasi yang lebih... kena fokus... tangan takleh ketar...jadinya saya kena cukup makan kalau taknak tangan ketar..heheh... kalau tak, lingkarannya senget-senget bengkang bengkok..hikhik..



Roti Tuna Doorgift... penting kena pastikan bahagian bawah dan keliling dah cukup masak... kalau masih putih nanti ada bau yis...




Roti Tuna sebelum bakar..




Dah siap pek... saya suka susun cantik masuk kotak... tak kisah kotak apa...asal bersih dan takde bau... 




Sekarang ni saya dah latih kakak dan dikya buat kerja-kerja menimbang, rounding dan packing... senang sikit bila diorang berdua tolong sekali... cuti sekolah ni kannnn...ada gak la kerja berfaedah yang diorang buat selain tengok TV dan internet aje ye dok... lagipun senang nanti nak mewarisi bisnes ibu ni, inshaaAllah...



Ceria Selalu :)



Wassalam