Thursday, 24 December 2015

KELAS ROTI SHAH ALAM



Assalamualaikum



Salam Maulidur Rasul buat semua pengunjung blog saya... saya tak ke mana harini... harini anak-anak semua dah balik...selalunya kitorang makan-makan jalan-jalan kat luar... tapi harini rasa nak lepak kat rumah aje pulak..



Last update cerita Kelas Roti untuk tahun ni...Kelas Roti Personal hari selasa lepas... ada 3 orang dan 3 orang lagi exstudent kelas roti grup 17 yang masa mixer heavy duty saya berasap tu... jadinya saya panggil balik siapa-siapa antara dorang yang nak datang semula untuk belajar uli roti guna mixer heavy duty... kesian lak kat diorang sebab tak dapat nak belajar haritu... tapi bagus jugak Ainul, Kak Mun dan Fisah datang haritu..memang sangat-sangat membantu...yang bagusnya walaupun baru 2 minggu lepas diorang datang belajar tapi bila datang lagi, tiga-tiga dah pro buat roti...syukur alhamdulillah...




Dari kiri, Ita dari Slim River... estudent, Norfisah yang datang dari awal pagi... kak Zubaidah dari Puchong dan Sarah dari Dengkil... Sarah ni peminat pink jugak... habis semua benda kaler pink...kalah makcik rupanya...hehe...


Haritu buat 6 biji Pizza... 

\
Ita dengan Roti Arab



Kak Zubaidah dan Sarah dengan Roti Loaf..

Ketiga-tiga Pizza, Roti Arab dan Roti Loaf ni adalah uli tangan...




Roti Coklat





Roti Sarang Lebah



Roti Tuna




Donat Jem





Cinnamon Roll..




Roti Sosej Petak




Roti Mini Pizza




Roti Sosej Panjang




Roti Kacang Merah bentuk Gonggok dan Duit-duit..




Roti Buttercream




Roti Cheese Stick..



Pizza




Roti Jem Stoberi





Roti Chicken Floss




Roti Sosej Roll dan Sosej Gulung




Roti Kaya bentuk bunga..




Roti Pandan Kaya




Roti Cream Horn




Roti Mexican Bun




Roti Butter Garlic..





Roti Sosej Hotdog


Roti Sosej Pintal





Tqqq pada kak Zubaidah, Sarah dan Ita yang sudi datang belajar kat rumah saya... balik kena terus rajin praktis tau :)

Sekian laporan Kelas Roti untuk tahun ni...he he.. inshaaAllah kita jumpa lagi tahun depan.



Wassalam