Monday, 14 December 2015

KELAS ROTI JANUARI 2016




Assalamualaikum


Harini baru nak nak update Jadual Kelas Roti untuk bulan Januari 2016... tinggal lagi 2 minggu aje kita nak masuk tahun baru 2016 kannnn...  Kalau ada yang berminat boleh whatsapp saya 0193867360 okey...


Tarikh   :   2/1/2016  ( 3 kekosongan),  16/1/2016  &   30/1/2016
Lokasi   :   Seksyen 4, Shah Alam
Masa   :   9.00 pagi sampai 6.30 petang
Yuran  :  RM180 .. deposit RM50 diperlukan untuk booking tempat


Jenis-jenis dan pattern roti ada lebih kurang 26 jenis semuanya... kalau ada yang tak sempat belajar, saya ada sediakan video dan step by step yang boleh ditengok di dalam Closed Grup FB Student Kelas Roti Zalynz Oven... saya juga ada bukakan Whatsapp Group untuk setiap kelas roti grup... jadinya kalau ada yang tak faham, kalau ada kemusykilan dan sebarang masalah, masih boleh dan jangan segan-segan untuk bertanya pada saya... inshaaAllah saya akan bantu sampai berjaya buat roti sendiri... tapi dengan syarat kena la cuba ye dok... kalau tak cuba, memang saya tak dapek nak tolong...he he he...

Dalam kelas roti saya, saya akan ajar uli tangan dan juga uli mixer heavy duty... jadinya kalau ada yang belum ada mixer heavy duty, masih boleh buat roti sendiri dan juga dah boleh buat jual roti... kebanyakkan student-student saya yang ligat bisnes roti hanya dengan uli tangan... tapi saya memang galakkan bila bisnes roti dah makin maju, sebaiknya kena beli mixer heavy duty..sebabnya boleh tingkatkan lagi pengeluaran dan juga untuk memudahkan kerja...  sebelum tu kalau nak buat roti uli tangan aje pun bolehhhh... boleh juga sediakan roti, pizza dan donat untuk keluarga tersayang kan... air tangan ibu uli roti penuh kasih sayang gituuuu..he he...

Jom tengok roti, pizza dan donat yang saya ajar dalam kelas dan ada juga yang sediakan video..



Roti Sarang Lebah



Roti Kacang Merah bentuk Bunga



Pizza



Roti Cheese Gula



Roti Sosej Panjang.




Roti Butter Garlic




Roti Cinnamon Roll




Roti Sosej Silang Pintal



Roti Cream Horn (video)



Roti Burger  (video)



Roti Arab




Donat Jem.. Cara nak celup donat colat saya ada sediakan video..




Roti Coklat



Roti Chicken Floss




Roti Mexican Bun



Roti Kacang Merah bentuk Gonggok




Roti Loaf




Roti Pandan Kaya



Roti Blueberry Custard (video)



Roti Kacang Merah Silang Pintal (video)




Roti Buttercream




Roti Mini Pizza



Roti Tuna Segitiga



Roti Jem Doorgift



Roti Sosej Hotdog



Roti Sosej Petak



Roti Sosej Roll



Roti Tuna


Majulah Roti Untuk Tambah Pendapatan Keluarga :)



Wassalam