Wednesday, 16 December 2015

KEK UNTUK BIRTHDAY GIRL TEMA DISNEY AND FRIENDS



Assalamualaikum


Semalam saya siapkan Kek Birthday tema Disney and Friends... patung-patung Disney and Friends ni saya beli dah lama... saya beli kat kedai Whisk, seksyen 20... saja suka beli sebab nampak comelllll sangattt... tiba-tiba pulak bila ada customer nak oder kek, saya tunjuk gambar patung Disney ni dan tanya."anak awak suka tak kartun ni.." Nasib anak customer ni memang suka sangat-sangat... jadinya boleh jugak saya buat contoh pada yang lain...takde la asyik buat kek tema Frozen aje kannnn..he he..



Kek ni kek coklat moist dengan krim coklat... senang kerja bila customer serah bulat-bulat pada kita nak hias macam mana..



Bila dah siap susun manik keliling bawah kek tu tiba-tiba teringat pulak kalau buat fondan reben nampak lagi cantik kotttt..




Kejap aje nak buat fondan reben ni... baki fondan yang Muni buat huruf, saya pun gelek dan bentukkan jadi reben...



Nampak lagi comel ye dokkkkk...heheheh...dah sendiri buat cakap la comellll...ampunnn..




Aliah siap tanya kenapa saya tak buatkan kek macam ni masa dia kecik dulu... habistu dah masa awak kecik, ibu belum pandai buat kek nak buat macam manaaaa kannnn... pastu bila saya cakap nak buatkan kek tema yang sama untuk besdei dia tahun depan, 
Aliah cakap,"Ibuuuuuu...saya dah besar la...yang tu kek budak kecikkkk.." oh yekkkk...pulok dohhhh...heheheh...



Selamat sudah letak kat kek orang... nanti kena ganti balik letak kat sini:)




TQQQ kat husben sebab dah pasangkan para kat dinding tu... puas pujuk cepatlah pasangggg cepatlah pasangggggg...akhirnya pasang jugak para tu..he he he...



Ceria Selalu :)



Wassalam