Monday, 21 December 2015

HONDA HR-V




Assalamualaikum



Lama tak cerita tentang benda lain selain dari kelas roti, kek dan pastri kannn... so sesekali nak juga share benda best dalam blog saya ni..he he...



Sebenarnya saya pun tak sangka dan tak pernah bermmpi boleh dapat beli kereta Honda HRV ni... almaklum sebab saya dan husben kerja sendiri... takde slip gaji... kalau nak buat loan apa-apa memang susah... tapi alhamdulillah segala urusan pembelian kereta SUV Honda HRV ni dipermudahkan...  sekejap aje bank dah luluskan dan yang bagusnya tanpa perlu ada penjamin... tak sampai sebulan kereta pun keluar... lepas raya baru dapat kereta ni... syukur sangat-sangat...

Asalnya beli lagi satu kereta sebab kereta Kancil hantar ke Melaka... senang abanglong nak guna pergi kuliah dan keluar makan.. abanglong belum ada lesen lagi... cuti semeter ni baru dia ada keberanian nak ambik lesen kereta...jadinya ada kawan serumahnya yang pandu ke sana ke sini...

Okey berbalik pada cerita kereta Honda HRV ni...saya beli Honda HRV 1.8L E-spec .... harga Honda HRV 1.8L E-spec boleh tengok kat SINI...  masa mula-mula nak pandu rasa takut jugak sebab banyak benda yang automatik...nak buka pintu tak perlu kunci...hanya sensor pada tangan pegang pada tombol pintu... asalkan kunci kereta kena ada dekat kita... nak start enjin pun tanpa perlu guna kunci... hanya tekan butang aje.. handbrake pun cuma tekan dan tarik suis... tu yang kadang-kadang takut tersilap bila kejap panda HRV pastu pandu Exora pulak..heheheh...




Abanglong dan abangngah bila dah kerja nanti, sila sambong bayar yek..he he...



Ceria Selalu :)



Wassalam