Friday, 20 November 2015

TEMPAHAN ROTI UNTUK SEKOLAH




Assalamualaikum



Harini saya rasa lemau betul...lemau campur lemah...gituuuu..... mana taknya kan...balik dari bercuti hari Sabtu lepas terus siapkan tempahan roti untuk sekolah... banyak juga tempahan roti tu... tu yang rasa melepek bila dah siap...apapun rezeki ye dok...ada gak la dua hari saya minta tolong exstudent saya, kak Aidah untuk siapkan tempahan roti tu...masa tu rasa,"Ohhh I really need rest," ehcewah cakap omputih lak dalam hati yek...he he...


ROti Chicken Floss yang siap malam tadi pukul 3 pagi...punyalah penat sebab siang semalam ada Kelas Personal Cream Puff dan Tart... mula uli doh roti ni pukul 10.45 malam..... sekarang ni senang sikit sebab kakak dan dikya rajin tolong sekali bila time ibu buat roti... Muni siapkan doh uli...Kakak dan dikya timbang doh dan saya pulak rounding... nasib la saya jenis rounding doh sambil duduk je kan... jadinya takde la rasa penat sangat...



Walaupun untuk sekolah, kena buat cantik-cantik gak roti ni tau... letak chicken floss penuh..



Syukur la roti-roti ni malam tadi takde buat hal...elok aje naik kembang...  walau oven saya boleh masuk 4 tray sekaligus tapi malam tadi masuk 2 tray aje..

Tepat pukul 3 pagi semua dah siap packing dan susun masuk kotak... masa tu Muni cakap, kalau tanya 1 + 1 pun dia dah takleh nak jawab berapa....he he he.. mamai sudahhhh...



Yang ni pulak roti Cheese gula... selalunya saya kalau roti cheese gula mini pek ni saya letak doh 3 biji dalam 1 cup... tapi sebab nak cepat siap dan tak larat nak timbang doh banyak kali, jadinya saya buat sebiji doh aje... 




Roti Kacang Merah bentuk bunga ni yang kitorang siapkan hari Ahad lepas... belum sempat nak lepas lelah balik bercuti, terus kena siapkan tempahan roti ni... kena la isi tabung balik ye dokkkk...hikhik...

Minggu depan inshaaAllah kita borak panjang yek... Muni cuti seminggu..jadinya saya pun cuti buat kelas... esok kelas last untuk November 2015... 


Jumpa lagi, inshaaAllah :)



Wassalam