Monday, 2 November 2015

TEMPAHAN KEK UNTUK BIRTHDAY BOY




Assalamualaikum


Rasa lama pulak tak update blog.... rasa macam tak cukup masa... jawab whatsapp bertanyakan kelas akan datang, jawab segala kemusykilan student, buat kerja rumah, habiskan masa dengan keluarga, masa nak berblog macam dah takde.... tapi kena update jugak la kan... sayang pulak kalau bersawang lama-lama...



Kek tema bola ni ditempah oleh isteri staff husben saya... untuk besdei anak saudaranya.... Kek Coklat Moist dengan Krim Coklat... yang deco rumput padang bola tu daripada buttercream..



Danish ni memang minat bola... wakil sekolah kalau tak silap saya... tahun lepas pun oder kek tema bola... ayahnya adalah sahabat baik husben...sama-sama kerja MBSA dulu... cuma husben saya sekarang dah buat syarikat konsultan sendiri...



Kesian pulak dengan adiknya, Kimi... asalnya Kimi nak Kek tema kartun Cars... tapi sebab kek ni untuk abangnya sekali, kena la buat tema yang kena dengan dua-dua kannnnn... kalau ikutkan maknya nakkan ada sikit tema Harimau Malaya...ampunnnnn tak sempat makcik nak buatkan fondan jersi Harimau Malaya tu...he he...






Malam sebelum tu saya siapkan Kek Coklat Moist tema Ultramen ni dulu... budak-budak panggil Otomen... 



Rupanya Fariz ni pra sekolah kat Sekolah Raja Muda...pagi tu sebelum pegi sekolah, sempat maknya ambik kek ni kat rumah... 


Kek Coklat dengan Krim Coklat kat bahagian dalam... selalunya saya buat 3 lapisan.. alhamdulillah dapat feedback yang bagus daripada customer yang oder kek coklat moist ni...


Jumpa lagi, inshaaAllah :)



Wassalam