Monday, 23 November 2015

KELAS CREAM PUFF DAN TART




Assalamualaikum


Lama jugak tak buat Kelas Cream Puff dan Tart ni... asik Kelas Rotiiiii aje..he he... dah itu yang orang suka ye dok...layannnnnn je la kannnn... untuk makluman, Kelas Cream Puff dan Tart ni hanya untuk Kelas Personal hari Selasa atau Khamis... maksimum dalam 1 kelas hanya 3 orang... disebabkan saya dah lama tak buat cream puff dan tart, saya ingatkan nak praktis semula buat sebelum tarikh kelas...tapi tak berkesempatan langsung sebab jadual kerja memang padat sungguh..ooohhhh... jadinya saya pasrah aje masa Kelas Personal Cream Puff dan Tart ni yang berlangsung pada hari Khamis lepas... alhamdulillah syukur sangat-sangat...segalanya berjalan dengan lancar...




Saya tunjukkan cara nak paipkan creamcheese untuk harga RM1 atau cheese tart yang jenis montel.. kalau cheese tart yang jenis montel kena paipkan tinggi sikit..bila dipaipkan tinggi, jadinya dapat sikit aje... bila dapat sikit, tak boleh la nak jual RM1 ye dok... barang-barang pun harganya kusss semangat semua dah naik harga... jadinya terpulang nak buat yang biasa atau yang montel montok..he he..




Fruit Tart..kalau ikut cara saya kena susun buah tu sepesen... 



Cream Puff Gebu dengan krim kastad rasa macam asikrim katanya...



Eclairs.. ada cara nak celup eclairs dalam coklat jangan bagi nampak comot..




Ni semua student yang buat...saya tunjuk sikit aje...



Cream Puff yang dah sejuk tunggu nak paipkan krim dan nak dimekapkan...



TQQQ pada Jamilah dari Gombak dan exstudent Kelas ROti, Sham dari TTDI Shah Alam...  saya dan Sham terkejut bila Jamilah kata dia baru habis pantang anak yang ke 8!!! Kalau tengok orangnya slim aje... apa petuanya ye Jamilah..heheheh...  apapun semoga Sham dan Jamilah rajin-rajin praktis..kalau ada kemusykilan jangan segan-segan whatsap cikgu yek... 




Ceria Selalu :)



Wassalam