Wednesday, 28 October 2015

KELAS ROTI SHAH ALAM




Assalamualaikum


Semalam Kelas ROti Personal untuk 2 beradik, Yan dan Ika dari Klang... yang kelakarnya mula-mula Yan dah google Kelas ROti saya ni dan dah whatsapp saya... pastu Ibu Yan, Puan Maimunah message saya kat FB terus booking tarikh untuk 2 anaknya belajar buat roti dengan saya... pastu bila Puan Maimunah suruh anak-anaknya datang belajar, terkejut la Yan sebabnya tak sangka mereka dah bersoal jawab dengan cikgu Kelas Roti yang sama..he he he...


Yan ni kakak sulong...ada degree Mechanical Engeering tapi lebih selesa bekerja sendiri dan ceburi bidang bisnes kuih melayu dengan ibunya... Ika pulak baru habis Diploma... 


2 biji Pizza bawak balik... 1 potong bagi rasa dulu...



Sebelum nak datang, Yan tanya boleh ke dia takde basic langsung buat roti ni... kalau Ika memang sebelum ni dah pegi Kelas ROti kat tempat lain cumanya masa kat Kelas ROti yang Ika pegi tu fully ajar guna mixer heavy duty... kalau kat rumah saya, saya akan ajar uli tangan dan mixer heavy duty... jadinya bila balik nanti ada pilihan nak buat roti cara mana... contohnya macam Pizza ni memang uli tangan aje... sebenarnya saya lebih suka ajar student yang takde basic.. kalau yang dah ada pengalaman meroti tu saya segan sikit..hikhik..



ROti Loaf ni pun uli tangan..


Baru siap bakar roti loaf..



Dah sejuk baru potong...



Yan dengan Roti Arab...




Roti Sarang Lebah dan Roti Cheese Gula



ROti Sarang Lebah dan ROti Cheese Gula Pek Mini




Roti Kacang Merah silang pintal




Roti Pandan Kaya dan ROti COklat inti Coklat Melt.. sebelum bakar..



Selepas bakar... cantik jugak bila roti pandan kaya dan roti coklat ni dikawenkan..he he



ROti Sosej Panjang dan ROti Mini Pizza


 

Roti Cream Horn

 



Roti CHicken Floss..kalini buat yang tak pedas..




Ika yang berseni paipkan sos dan mayonis..

 


Roti Kaang Merah Gonggok dan Bunga



ROti Jem Doorgift




Roti Sosej Petak dan ROti Sosej Silang Pintal




Yan tengah tekun paipkan jem atas doh..





Pintal jangan tak pintal ye Yan..he he..





Roti Butter Garlic dan ROti Tuna



Cinnamon Rol




Donat Jem




ROti Blueberry Custard




Roti Buttercream... yang tabur hitam tu biskut oreo..



Punya la banyak roti yang diorang bawak balik...boleh buat kenduri..he he..



Balik je diorang terus susun atas meja... ahaiiiiii harus bagi jiran dan sedara mara...



Pizza ni kitorang panggil Pizza dijamin lembut sampai esok... yo yo ooo aje...he he..



Apapun TQQQ pada Puan Maimunah, Yan dan Ika...mudah2an lepas ni boleh terus buat bisnes... dah dapat oder katanya... bagus la tu kan... apa2 yang tak faham jangan segan-segan tanya cikgu... yang penting kena cuba dan rajin praktis okey...




Wassalam