Sunday, 25 October 2015

KELAS KEK SHAH ALAM



Assalamualaikum


Dalam minggu ni ada 3 kali kelas, saya rasa lelah la pulak... umur dah 40an ni kan, tenaga pun dah kurang.. lagipun sebab semua kelas-kelas saya memang ambik masa lama dari pagi sampai petang... bila dah habis je kelas, oh leganyaaaa... syukur sangat-sangat bila semuanya berjalan dengan lancar dan Allah permudahkan..
.


Kelas Kek semalam ada 7 orang student semuanya...sorang takde dalam gambar sebab pemalu..heheh... asalnya cukup 8 orang tapi terpaksa tarik diri last minit... Kebanyakan yang datang adalah exstudent Kelas ROti saya sebelum ni...  TQQQ ye semuaaa... balik rumah kena rajin praktis tau :)



Hari sebelum tu saya dah bersiap-siap susun semua turntable... seronok tengok turntable bila dah susun... turnable pink 3 biji yang kat tengah tu ringan aje.. harga lebih kurang RM30 - RM40... kalau turntable kaler emas tu berat ya ampun... harga lebih kurang RM40 - RM50... tapi kalau yang turntable depan sekali ni harganya agak mahal sikit sebab yang besi atas tu dibuat daripada stainless steel... kalau ada yang berminat nak beli turntable pink yang ni boleh beli kat kedai Whisk, Seksyen 20, Shah Alam



Dimulakan gambar kek dengan gamba kek feveret saya dulu..he he... Kek ni Kek Red Velvet... dah lama teringin nak buat kek keliling biskut pink ni... semalam baru kesampaian.. sebelum nak susun pagar keliling ni, saya dah tunjukkan dulu cara nak nak lepa kek 3 ton warna... lepas dah habis tunjuk, baru la siapkan kek idaman saya ni... 


Black and White Russian Cake



Kek Coklat Moist terlajak leleh..hikhik..




Walnut Carrot Cake



Chocolate Moist Slice Cake... saya tunjuk potong sekali je.. yang lain semua student yang potong... saja nak suruh semua ada rasa konfiden...



Walnut Carrot Slice Cake... yang ni semua student yang potong...



Red Velvet Cupcake... setiap student kena deco 2 biji... riuh rendah suara saya masa diorang paipkan creamcheese frosting ni.."ok tekannn...pusinggg... pusing lagiii... naik atas... pusing lagi lagi lagiiiiiii okey dahhh" disebabkan mulut cikgu meriah, alhamdulillah cantik semua kejadian deco redvelvet cupcake ni..hikhik...


Pastu siapkan buttercream cupcake ni pulak... yang ni kena sapu licin buttercream bahagian atas...pastu baru deco... belajar sekali buat simple fondan... kot la nanti ada yang dapat oder buat kek hantaran ke kan... 


Jom tengok corat coret student dalam kelas kek semalam...





























 



Kelas Kek inshaaAllah akan bersambong pada bulan 12 nanti... kalau ada tarikh nanti saya akan update kat FB dan blog okey... TQQQ :)



Wassalam