Wednesday, 14 October 2015

KELAS KEK SHAH ALAM




Assalamualaikum



Salam Maal Hijrah pada semua pengunjung blog saya ni... mudah-mudahan kita semua sentiasa dirahmati, diberkati dan dilindungi oleh Allah... alhamdulillah pukul 10 pagi tadi saya dah selesai hantar kek pada customer... jadinya harini boleh relax sekejap... sebelum esok, lusa dan tulat saya kena bersilat balik kat dapur dengan Muni...he he..


Syukur sangat-sangat Kelas Kek hari Sabtu lepas berakhir dengan jayanya...eh cewahhh.. walaupun semua student agak keletihan sebab kelas dari pukul 9 pagi sampai ke petang, tapi bila dah siap semuanya dan bila kek-kek dah siap hias atas meja, automatik penat pun hilang, wajah pun kembali ceria...

Untuk makluman, kelas-kelas saya memang agak penat sikit sebabnya saya kalau boleh nak ajar semua benda... jadinya kena bertabah dari pagi sampai ke petang yek...hikhik..



Kek Coklat Moist curah coklat ganache jurai-jurai...



Walnut Carrot Cake



Black and White Russian Cake... Macaroon tu saya beli sehari sebelum tu... memang cadang nak letak atas kek... haritu memang dah belajar buat Macaroon ni tapi sampai sekarang ni tak buat-buat lagi... sabor je la kannnn...



Kek yang paling saya sayang nak potong... Kek Red Velvet... rasa nak tenung aje kek ni lama-lama...sebab kaler pink kannnn..he he..



Jeng jeng jeng... kawan blogger, Acik Erna pun join sekali Kelas Kek haritu... saya segan sebenarnya kalau ada kawan blogger yang join kelas-kelas saya.... tapi dalam masa yang sama saya seronok sebab akhirnya dapat juga bertentang mata.... TQ Acik Erna sudi datang belajar dari jauh... terharu saya tau :)



Chocolate Moist Slice Cake... sesuai untuk jamuan... dah potong-potong macam ni senang tetamu nak makan...



Chocolate Moist Slice Cake ni 2 lapis...



Kawan lama saya masa kerja dulu, Zulaiha... 



Kalini saya ada ajar sekali buat cupcake hias fondan... 




Kay dari Shah Alam



Maryati dari Kota Kemuning



Adah dari Klang



Raja Nazliza dari TTDI



Exstudent Kelas ROti, Kak Rahimah..




Siva pun exstudent Kelas ROti jugak... TQ ye Siva... pasni boleh ambik oder kek banyak2 :)




Jom tengok aksi student hias kek...




 




 







Last sekali paipkan krim lukis gambar carrot atas kek... 


TQQQ pada semua yang datang... harap lepas kelas, kena rajin praktis untuk dapatkan hasil yang terbaik okey... jangan jemu untuk mencuba :)



Wassalam