Saturday, 26 September 2015

ROTI BAKAR GULA MENTEGA




Assalamualaikum


Ahaiiiii... rasa lemau pulak nak update blog... sekarang ni rajin update kat Instagram dan FB aje... senang sikit...takyah nak karang cerita..he he... tapi pasni kena jugak update kat blog sebabnya blog saya ni banyak sangat jasanya pada saya... umpama diari tapi orang lain boleh baca..heheheh... makanya apa yang ada dalam blog saya ni cerita-cerita yang positif aje... mudah-mudahan sedikit sebanyak boleh bagi manfaat pada orang lain...




Alkisahnya semalam kitorang dah rancang nak pegi jalan-jalan lepas orang lelaki dalam rumah ni balik dari Solat Jumaat.. jadinya sebelum tu lunch nak makan yang ringah-ringan aje... saya pun buat kan la roti loaf dan ROti Garlic... Roti Garlic tu nak makan dengan Mushroon Soup... yang roti loaf ni saja je buat... 

Tiba-tiba dapat idea nak buat roti kering gula mentega... teringat masa kecik-kecik dulu kalau makan sedap sangat makan krup krup... bila roti loaf tu dah sejuk, saya pun siap potong-potong dan susun atas dulang pembakar... pastu tutup dengan tudung saji yang ada lubang udara... tujuannya supaya roti tu jadi keras sikit bila kena udara... senang sikit nanti bila nak sapu butter...


Pagi tadi baru la saya sapu butter dan taburkan gula pasir.... bakar 15 minit.... dah siap bakar, makan roti kering ni oh crunchy sangat... krup krup krup... so korang kena cuba okey... komfom anak-anak suka makan...


Selamat Mencuba :)



Wassalam