Wednesday, 9 September 2015

KELAS ROTI PERSONAL SHAH ALAM



Assalamualaikum



Minggu ni saya agak sibuk sikit... semalam Kelas Roti Personal... harini rehat kejap sambil-sambil beli barang untuk siapkan tempahan kek malam nanti... esok pun ada Kelas Personal... habis je kelas, saya kena terus siapkan kek dan creampuff... Jumaat kena siapkan oder roti... Sabtu ada Kelas Kek... selesai kelas saya kena siapkan kek lagi... pastu hari Isnin sampai Rabu saya kena siapkan tempahan kek dan roti... ya ampunnnnn.... mudah-mudahan Allah permudahkan agar saya dapat siapkan semuanya seperti yang dirancang... syukur diberikan pembantu yang rajin dan secergas Muni... tidak lah saya rasa penat sangat... apapun syukur Alhamdulillah atas segala rezeki yang Allah berikan...


Semalam selesai sudah Kelas Roti Personal untuk Adah dari Klang dan Leez dari Alam Budiman...  Kalini bergambar dengan roti-roti yang dah siap pek susun cantik dalam kotak... sebenarnya sebelum tu kitorang dah letak semua roti-roti tu atas meja konon nak ambik gambar semua roti-roti tu nanti... pastu Muni salah faham bila saya suruh masukkan dulu roti arab, roti loaf dan Bread Stick...bila saya tengok balik, Aikkkk dah siap semua Muni susun masuk kotak..he he he... boleh aje mana-mana pun kannnnn..




Cuma Roti Sarang Lebah, ROti Cheese Gula Pek Mini dan Roti Jem aje yang tak boleh masuk plastik sebabnya baru keluar oven... jadinya masukkan aje dalam kotak... tapi saya dah siap bekalkan plastik kilat dan pesan kalau dah sejuk roti-roti ni kena pek jugak masuk plastik... biar tahan lama lembutnya... gituuuu...



Roti Sosej ROll dan Roti Garlic Butter... Roti Garlic Butter ni kiranya pertama kali saya ajar dalam kelas... tapi masa buat semalam saya sempat snap gambar step by step untuk nak tunjuk pada semua exstudent yang dah masuk kelas saya.. jadinya jangan risau okey... kalau ada pattern roti terbaru, saya akan sentiasa update dalam Closed Group FB kelas roti saya...


Roti Pandan... dalamnya inti pandan.. atasnya tabur kelapa kering... harum bau pandan dan bau santan...



ROti Pandan dan ROti COklat ni kitorang buat dalam bekas besar dan mini pek... saja nak tunjuk, kalau nak jual bekas besar camne caranya dan kalau nak jual mini pek berapa beratnya... gituuuuu...



Adah dengan ROti Sosej Pintal dan Roti Sosej Petak..



Roti Sosej Pintal 2 cara.... nak letak dalam cup pun boleh... nak terus bakar atas dulang pun boleh... 



Roti Sosej Petak...bentuk yang ni senang sikit nak buat...



Roti Hotdog tambah letak Sos Black Pepper..



Leez dengan ROti Sosej Panjang dan ROti Mini Pizza... kagum dengan Leez ni...walaupun tak berapa sihat tapi semalam gigih siapkan semua roti dengan Adah sampai sanggup taknak lunch... semalam kitorang lunch pukul 5 petang...he he he....





Roti Sosej Panjang



ROti Mini Pizza





Roti Buttercream




Roti Mexican Bun..



Dua-dua Roti Tuna... cuma lain bentuk...






ROti Kacang Merah dan ROti Chicken Floss



Donat Jem





ROti Jem... sebenarnya buat 4 biji tapi 1 lagi dah tergolek masa saya nak keluarkan dari oven...tinggal la 3..hikhik..



Dua-dua tengah sibuk paipkan sos dan mayonis..





Adah dan Leez bergambar dengan hasil Sessi 1... Pizza, ROti Loaf, ROti Arab dan Bread Stick..




Roti Kacang Merah bentuk bunga dan bentuk gonggok..




Roti Cream Horn... tergelap sikit la pulak... ada 2 jenis..1 paipkan Buttercream... dan 1 lagi paipkan nti tuna...




Alhamdulillah dapat siapkan semuanya walaupun semalam hari hujan dan mendung berterusan dari tengahari sampai petang... suspen jugak takut doh lambat naik... hilang penat bila dapat bawak balik semua ni kan Adah dan Leez... boleh open table depan rumah...he he he... apapun TQQQ sudi datang belajar buat roti kat rumah kak ina...


Kalau ada yang berminat untuk Kelas Roti Personal pada hari Selasa atau Khamis boleh whatsapp saya 0193867360 okey... TQQQ :)



Wassalam