Friday, 4 September 2015

KELAS KEK SEPTEMBER 2015




Assalamualaikum



Asik sibukkan Kelas Roti, lupa pulak saya nak warwarkan Kelas Kek saya untuk bulan September ni iaitu pada 12/9/2015... student untuk Kelas Kek saya cuma ambik 8 orang sahaja sebabnya senang nanti nak potong kek bahagi 8..he he he... tinggal lagi 2 kekosongan... kalau ada yang berminat nak join kelas kek Sabtu depan boleh whatsapp saya 0193867360 ye.. TQQQ :)



Yang ni Kek Red Velvet saya saja buat malam tadi.... yang sebenarnya nak habiskan stok creamcheese kat dalam petisejuk... takut lama biar dalam petisejuk nanti expired pulak..... jadinya petang semalam saya suruh Muni buat kek Red Velvet ni dari awal sampai akhir... saya cuma pantau sikit-sikit aje... pandai dah Muni buat... cumanya creamcheese frosting ni saya yang lepa...asalnya konon-konon saya penuhkan hiasan krim bunga kecik-kecik ni penuh atas kek... aiseymen tak cukup krim la pulak kan... so belasah aje apa yang ada..he he...




Dalam Kelas Kek nanti kita akan belajar Hands On dari awal sampai akhir buat kek :-

Black and White Russian Cake
Kek COklat Moist versi baru
Kek Red Velvet
Walnut Carrot Cake

Lepas tu kita akan belajar :-

Cara nak hias Red Velvet Cupcake 
Cara nak hias dan potong Walnut Carrot Slice Cake & Chocolate Moist Slice Cake
***Cupcake dan kek untuk slice cake yang ni saya dah sediakan awal


Masa    :    9 pagi sampai 5 petang
Lokasi   :   Seksyen 4, Shah Alam
Yuran   :   RM250.00 seorang


Nak tengok Kelas Kek yang lepas boleh tengok kat SINI ye...



Okey... Kalau ada yang berminat boleh whatsapp saya 0193867360... TQQQ :)




Wassalam