Wednesday, 2 September 2015

KELAS CREAM PUFF SHAH ALAM




Assalamualaikum


Saya suka kalau ada yang nak belajar Kelas Cream Puff dan Tart..sebabnya tenaga tak keluar banyak sangat..he he... berbanding Kelas ROti memang tenaga all out.. dari pagi sampai petang berdiri dan hanya rehat waktu solat dan lunch aje... tapi rezeki jangan ditolak kan... Kelas apa pun semuanya saya terima... penat atau tidak tu belakang kira... yang penting saya dapat berikan yang terbaik untuk semua yang datang belajar kat rumah saya... tapi lepas habis kelas, siap la semua anak-anak saya kena tolong picitkan kaki..hikhik...

Untuk makluman Kelas Cream Puff dan Tart hanya untuk Kelas Personal pada hari Selasa atau Khamis..


Semalam Kelas Cream Puff dan Tart untuk ex student Kelas ROti saya, Rahimah dari Kuantan.. terharu betul saya sebab Rahimah sanggup datang jauh semata-mata nak belajr dengan saya... yang paling seronok bila dengar cerita Rahimah dan suami yang bisnes roti diorang makin maju... dari uli tangan dan oven kecik sekarang ni dah tukar mixer dan oven industri baru... walaupun diorang berdua bekerja, sebelah malamnya gigih diorang siapkan tempahan.... Kalau ada kemahuan, segala-galanya boleh kannn...



Dah pandai buat roti, nak jugak belajar buat benda lain ye dok... boleh gak pelbagaikan lagi produk yang ada... senang kalau orang tanya, Ada buat roti tak? Adaaaa... Cream Puff ada tak? Adaaaa... Pokoknya nak apa semua adaaaaaa..he he he.




Blueberry Cheese Tart... kalau nak creamcheese nya kembung boleh aje... tapi sebab guna acuan saiz 5 cm dan nak jual RM1 sebiji, jadinya takleh nak kembung muncit sangat... kos bahan pun kena ambik kira jugak kan...




Cream Puff gebu namanya...



Eclairs comel dihias dan sayang nak makan..hikhik...  semalam Rahimah belajar sekali buat Kek Gula Hangus..



Alhamdulillah cepat je siap semalam... pukul 3 petang dah siap semua... siap je semua, diorang terus balik Kuantan... sampai kat rumah malam agaknya... kagum betul saya dengan kegigihan diorang berdua....  mudah-mudahan bisnes Rahimah dan suami bertambah-tambah maju dan sentiasa dapat oder banyak... Aminnnn...


Kalau ada yang berminat nak masuk Kelas Personal Cream Puff dan Tart ni boleh whatsapp saya 0193867360 ye... TQQQ :)



Wassalam