Friday, 11 September 2015

KEK PINK UNTUK BIRTHDAY GIRL



Assalamualaikum


Berehat sebentar sebelum nak siapkan oder Roti Jem kejap lagi.... leganya bila semuanya dah selesai untuk setakat ni...he he..



Petang semalam, lepas habis je kelas roti personal dalam pukul 6 petang, saya terus tanpa buang masa siapkan Kek Red Velvet Tema Ana Muslim warna pink ni... mulanya saya ingatkan nak siapkan malam tadi... rupa-rupanya kawan yang oder untuk birthday cake anaknya ni nak ambik malam... tu yang rasa sempat ke tidak nak siapkan kek... takut jugak kepenatan lepas habis kelas...  pulak tu kena siapkan Cream Puff sekali... alhamdulillah akhirnya tepat-tepat pukul 9 malam, semuanya siap dan kawan saya tu pun dah tunggu depan rumah... phewwww... 





Kek Coklat Moist Tema Barbie ni pulak saya siapkan malam kelmarin... untuk Hazwaty yang selalu oder kek dengan saya... tak sampai hati nak cakap takleh nak buat sebabnya Waty ni tak cerewet langsung... asal ada kek tema yang anaknya suka, jadilah... sebenarnya susah juga nak cari Edible Imej gambar Barbie sekarang ni... kalau nak tempah, makan masa la jugak...jadinya cari la jugak gambar Barbie ni 1 Shah Alam... nasib ada 1 ni aje... boleh la dari takde kan...he he.. Waty pun cakap tak kisahhhh... ikut kak ina aje... 



Atas kek ni saya letak mashmelow...asalnya nak buat deco lain tapi tak sempat nak beli barang-barang tu... guna aje apa yang ada...



Rama-rama ni hiasan semata-mata... ada jual kat Whisk, Seksyen 20... ada yang tanya boleh makan ke rama-rama ni... kalau makan ni, tercekik pulak kang...hikhik... 


Saya kalau ada yang oder kek kaler pink memang saya sukaaaaa sangat-sangat... rasa macam buat kek untuk diri sendiri aje...he he he...


Jumpa lagi, inshaaAllah :)



Wassalam