Wednesday, 16 September 2015

KEK COKLAT TEMA GOLD




Assalamualaikum


Oh leganyaaaa bila dah siapkan semua oder... pukul 12.00 tengahari dah siap semua delivery ke sana ke sini... jadinya harini saya dah start cuti sampai Isnin depan... hari Selasa ada Kelas ROti Personal... pastu cuti sampai hujung minggu depan... abanglong dan abangngah dua-dua balik untuk Hari Raya Haji... makanya saya ambik la peluang meluangkan masa untuk bersama keluarga... tapi masuk je bulan Oktober, memang jadual kelas saya padat...




Yang ni Kek COklat Moist...3 lapis.... kalini saya saja buat tema kaler gold... nakkan nampak kelainan daripada warna huruf fondan yang saya biasa buat sebelum-sebelum ni.. semalam saya dah siap-siap beli spray edible kaler gold... lepas Muni buat huruf daripada fondan ni, kitorang terus spray huruf-huruf fondan ni jadi warna emas... suspen jugak kot tetiba fondan ni cair ke lembik ke... tapi alhamdulillah sampai saat kek ni dipotong, huruf fondan kaler gold ni masih keras...fuhhh legaaa...




Gambar kek yang customer snap sebelum majlis berlangsung.... jauh jugak perjalanan kek ni dari Shah Alam ke Selayang...




Saya yang saja tulis kat atas kek tu KAMI LOVE NENEK.... sebabnya customer dah cakap nak surprisekan maknya... pastu ramai cucu-cucu yang ada sekali... nak bagi makcik tu tahu yang semua anak dan cucunya sayang kat dia... harap semuanya suka kek coklat tu...



Customer tu ada oder sekali Roti Sosej dan Eclairs... Eclairs ni pun saya buat ada tema gold jugak... saya letak manik gold dan sikit ada letak bunga gum paste kecik...





Malam tadi juga saya siapkan Black and White Russian Cake ni... untuk perjumpaan alumni kawan saya...pun saya buat tema kaler gold... gigih susun manik gold kecik kecik kecikkkk kat sekeliling bahagian bawah kek...


Lega tengok kek dan huruf fondan tu masih dalam keadaan baik bila sampai ke tempat majlis :)




Yang ni pulak Kek Coklat Moist saya siapkan hari Isnin lepas... dah cantik-cantik masa nak letak buah stoberi tu baru perasan yang daunnya dah kering.... sedih tengok..hu hu... tapi syukur la customer cakap cantikkkkkk... oh lega makcik..



Sama pulak warna baju dengan kek... Hepi Besdei Kak Pah :)




Last sekali Kek Coklat Moist yang saya siapkan hari Ahad lepas... untuk birthday anak exstudent saya, Rafizah... anaknya suka kartun Transformer... nasib ada jumpa edible imej gambar transformer ni... selalu kan saya asik beli edible imej Frozen dan Ana Muslim aje...he he...

Apapun TQQQ pada semua yang oder kek dengan saya... sepanjang saya nak bercuti ni, banyak juga tempahan kek yang terpaksa saya tolak... jangan serik nak oder kek dengan saya yek (bajet macam kek laku sangat...kehkehkeh..)...kalau ada kelapangan, inshaaAllah saya boleh terima tempahan selagi tidak bertindih dengan jadual kelas saya dan selagi oder tak bertindih-tindih..he he...


Sayonara



Wassalam