Thursday, 3 September 2015

ALIAH HIAS CUPCAKE





Assalamualaikum


Semalam kelas Aliah ada aktiviti hias cupcake untuk sabjek RBT... minggu lepas kami mak-mak kat group whatsapp kelas dah borak pasal nak sediakan cupcake ni...








Jadinya saya volunteer la nak sediakan krim untuk 1 kelas... simple buttercream aje... bahan-bahannya krimwell, shortening dan gula icing... total bahan-bahan ni hampir 5kg.. ibu-ibu yang lain ada yang sediakan cupcake dan hiasan-hiasan atas cupcake...



Saya sediakan sekali piping beg.. senang untuk diorang nak hias cupcake tu..




Bagus jugak ada aktiviti macam ni kan... 



Aliah tengah nak paipkan cupcake... kaler pink jugak icing yang dipilih... budak pompuan kannn... mesti suka kaler pink... ni mak budak pun suka pink jugak..he he..







Ada gaya gak Aliah ni nak hias cupcake... boleh ganti ibu nanti yek...hikhik..




Malam tu Aliah dah praktis sikit-sikit camne nak buat bunga macam yang ibu buat... susah la nak pandai kalau baru nak belajar ye dok... asal ada rupa sikit, jadi la kannnnn..heheh..


Cupcake yang Aliah hias... boleh laaaaaaaa...pink semuanya..











Sedia nak bagi salah sorang cikgu kat sekolah. Aliah kata dia bagi kat ustaz... TQ pada guru kelas, Puan Joriah dan guru RBT, Puan As yang banyak share gambar-gambar kat Group Whatsap dan FB :)



Ceria Selalu :)



Wassalam