Sunday, 20 September 2015

3 HARI DI KUANTAN



Assalamualaikum


Alhamdulillah dah selamat sampai rumah petang tadi... hari Jumaat lepas kitorang ke Kuantan untuk kenduri kawen anak saudara husben... anak saudara tu nikahnya malam Sabtu tu... pagi Jumaat kitorang dah bertolak ke sana...


Selalunya kalau hari Jumaat saya sibuk dengan persiapan untuk kelas esoknya hari Sabtu... tapi Sabtu semalam saya cutiiiiiiii... ho ho ho... jalan la puas-puas yek...



Malam sebelum tu sempat saya dan Muni siapkan cupcake untuk hantaran kawen anak saudara tu... anak saudara tu pun bagitau pagi Khamis.. kitorang buatkan cupcake Chocolate Moist... first time kan tengok saya buat cupcake dalam bekas kaler hijau... kalau tak, asik kaler pink aje..he he he...


Chocolate Moist Cupcake untuk hantaran tema warna hijau Turqoise.. tapi dalam ni nampak macam kaler biru kan... 


Dapat tepek gambar nikah anak saudara tu yang ni aje... saya tak sempat nak snap gambar sebab masa tu ramai sangat tetamu... kalau dah duduk takleh nak bangun-bangun...hikhik..  apapun semuanya dah selamat... mudah-mudahan perkahwinan diorang berdua kekal hingga ke Jannah... Amin...



Petang semalam, lepas habis kenduri, kitorang ramai-ramai ke Pantai Batu Hitam... tak jauh pun... depan rumah abang ipar tu aje.... ramai jugak orang kat Pantai tu... saja sewakan air belon sabun ni..
 seronok tengok anak dan cucu saudara main sama... budak lelaki yang melompat tu anak orang..he he.. seronok betul budak tu nak pegang belon sabun... 




Sampai dah nak Maghrib baru balik...   



Sebelum balik kitorang singgah kat Telok Cempedak... makan Spinach Piie McDonald...eh sedap la pulak..


Apapun memang best ke Kuantan 3 hari ni...rumah Homestay pun sangat cantik dan selesa... inshaaAllah saya akan buat entri khas untuk Homestay Qama yang kitorang tinggal 2 malam  kat Batu Hitam, Kuantan
 ni...


Jumpa lagi, inshaaAllah :)



Wassalam