Tuesday, 18 August 2015

SENI BUAT ROTI




Assalamualaikum


Dua, tiga hari ni dapat oder untuk roti.. kalau Muni takde, memang saya susah sikit nak buat... bila time takde kelas, memang saya rehat cukup-cukup... tapi sebab Muni dah ada ni kan, asal orang oder saya terima... biar Muni praktis dan praktis... takde la dia boring kalau takde buat apa-apa...



Semalam saya buat Roti Sosej Panjang... untuk oder roti sosej harini saja saya buatkan Roti Sosej Silang Pintal... customer tak kisah bentuk apa pun... saja harini nak berseni sikit kononnya kan... Muni siapkan ROti Kacang Merah...saya buat ROti Sosej Silang Pintal ni... memang leceh sikit nak buat tapi kan kalau dah banyak kali buat, rasa senang aje... kerja menyilang pun lebih kemas... practice makes perfect ye dok..heheheh...



Dulu Roti Sosej Silang Pintal ni saya letak terus atas dulang pembakar... sekarang ni malas pulak nak sapu mergerin kat dulang pembakar tu...jadinya letak atas cup panjang aje... cumanya kalau letak atas dulang pembakar, lagi nampak bentuk tepinya...



Ahaiiii...rasa nak masuk mulut...nyum nyum..




Roti Kacang Merah... pun yang ni bentuk silang pintal jugak... 


Oh seni sunguhhh...heheheh..




Roti Kacang Merah bentuk gonggok ni Muni yang buat... kalau Muni buat memang halus aje potongnya... cuba kalau saya yang buat, hambek ko besar-besar potong asal siap..he he..






Montok aje kan roti kacang merah bentuk gonggok ni... Muni uli tangan aje doh roti ni tadi tau... 


Okbye..nak hantar roti-roti ni pada customer... kalau ada yang berminat nak join Kelas Roti untuk bulan September samada Kelas Personal atau Group boleh tengok kat SINI ye... TQQQ :)



Wassalam