Wednesday, 26 August 2015

KELAS PERSONAL ROTI SHAH ALAM




Assalamualaikum



Sementara nak tunggu shell tart bakar dalam oven, boleh la saya update lagi satu entri malam ni... kalau siangnya ada kelas, malam memang komfom saya dah pengsan tidur awal...he he...


Semalam Kelas Roti Personal untuk Fida dari U12 Shah Alam dan Yat dari Klang... dua-dua bekerja... belajar buat roti sebab nak cuba benda baru dan teringin nak belajar buat roti... Yat tertarik nak masuk Kelas Roti kat rumah saya sebab ada mention belajar buat roti ULI TANGAN... ye la kan kadang tu belum ada mixer atau bread maker... jadinya nak buat roti uli tangan pun bolehhhhh...




Mula-mula buat pizza dulu... sekarang ni saya beli pepperoni sebagai topping... 




Pastu buat roti loaf dan roti arab pulak..



Uli jangan tak uli ye Fida dan Yat..he he... kalau sukatan semua betul, tempat uli tu dan tangan takkan melekat dengan doh... uli 5 minit aje pun dah licin, inshaaAllah..



Roti Loaf dah siap bakar..



Fida dan Yat dengan hasil pizza, roti loaf, bread stick dan roti arab yang diorang berdua uli tangan..



ROti Sosej Pintal sebelum bakar..



Roti Sosej Petak sebelum bakar..



Roti Jem dalam cup..




Fida tengah paipkan sos




Roti cinnamon roll sebelum bakar..



ROti cream horn sebelum bakar... 



Roti jem dah siap paipkan jem stoberi



Roti kaya ready untuk bakar..



Roti Kacang Merah bentuk bunga... kalini letak terus atas dulang pembakar... bagi bunga mekar berkembang..he he..



Roti Loaf dah siap potong..



Bread Stick




Siap pek roti loaf dan bread stick dalam kotak untuk bawak balik sorang satu..




Roti Tuna bentuk triangle



ROti Sosej Roll



Roti Chicken Floss



Roti Coklat



Roti Pandan



Roti Jem sesuai untuk dootgift




Roti Buttercream



Roti Sosej Panjang



Roti Sosej Pintal



Roti Kacang Merah bentuk bunga



Roti Kaya



Roti Cheese Gula



Donat Jem dan Cinnamon Roll



Roti Sarang Lebah sekali dengan Sos Butterscotch



Yang dalam cup ada sos dan mayonis ni Roti Tuna Cream Horn



Roti SOsej Hotdog



ROti Mini Pizza



Roti Sosej Petak



Roti Kacang Merah



Roti Kacang Merah bentuk gonggok



Roti Mexican Bun..



Semua roti-roti ni boleh bawak balik... kenyang makan roti 3 hari 3 malam yek..he he.. TQ ye Fida dan Yat sudi datang belajar buat roti kat rumah kak ina :)





Untuk makluman Kelas Roti Group untuk bulan ni dan bulan September depan dah penuh... tapi kalau ada yang berminat nak join untuk Kelas Roti Personal boleh whatsapp saya 0193867360 okey..

Setiap student yang masuk kelas saya akan saya masukkan dalam group whatsapp Kelas ROti untuk yang group... selepas kelas saya akan add masuk dalam closed group FB Kelas Roti saya...



Dalam closed group FB kelas-kelas saya ada banyak video tutorial.. jadinya setiap student boleh tengok semula kalau ada yang lupa... dan kalau ada kemusykilan atau tak faham boleh aje whatsapp saya tanya apa-apa.. InshaaAllah saya akan jawab secepat mungkin... cumanya kalau ada kelas aje yang saya lambat sikit nak jawab whatsapp...gituuuuu...


Jumpa lagi, inshaaAllah :)



Wassalam