Monday, 24 August 2015

KELAS KEK SHAH ALAMAssalamualaikum


Alhamdulillah hari Sabtu lepas dah selamat Kelas Kek group saya yang pertama... suspen juga saya berminggu-minggu sebelum kelas... takut kalau kek yang dibuat tak menjadi... walaupun saya dah selalu buat kek, tapi dalam hati masih ada rasa takut... sebelum nak mulakan kelas, saya berselawat... mohon Allah permudahkan segalanya... syukur alhamdulilah segala yang dirancang berjalan dengan lancar... syukur sangat-sangat..


TQ pada semua student yang datang... kebanyakannya adalah exstudent Kelas Roti saya... ada 2 orang student yang pertama kali datang kelas..

Jom layan gambar Kelas Kek hari Sabtu lepas..


Kelas Kek Sabtu lepas belajar buat Black and White Russian Cake, Kek Coklat Moist, Walnut Carrot Cake dan Kek Red Velvet... dalam kelas yang sama juga belajar deko Red Velvet Cupcake, deko dan cara potong Walnut Carrot Slice Cake dan Chocolate Moist Slice Cake...
Nampak meriah kek-kek ni kan... saya hanya tunjuk sikit-sikit aje... yang lain semua student yang buat...

Black and White Russian Cake
Nor dan Kek Red Velvet yang dah dipotongKak Ina Zurin dan Kek Coklat Moist

Black and White Russian Cake selepas dipotong..Aida dan Black and White Rusian Cake..Aida ni dah 3 kali berturut-turut datang belajar kat rumah saya... TQ ye Aida :)

Student praktis melepa kek..Setiap student kena cuba belajar melepa kek... tiada yang terkecuali..he he... kena konfiden..

Semua kena cuba buat carrot guna icing Cream Cheese Frosting... walaupun takut-takut tapi kena cuba jugak..Student tengah buat Black and White Russian Cake 4 lapisan kek..


Melepa carrot cake..
Persiapan sebelum kelas :)
Sesudah kelas :)Mudah-mudahan semua student dapat manfaat daripada Kelas Kek ni dan dah boleh buat sendiri semua kek-kek yang belajar hari Sabtu lepas...


Untuk Kelas Kek Group untuk bulan September adalah pada 12/9/15.. Yuran RM250... student 8 orang sahaja... pada yang berminat boleh whatsapp saya 0193867360 okey... TQQQ :)Ceria Selalu :)Wassalam