Wednesday, 26 August 2015

KEK DAN ROTI



Assalamualaikum


Hari Ahad lepas, balik je dari jalan-jalan kat Nu Sentral, saya dan Muni terus ke dapur siapkan tempahan untuk esoknya... kalau tangguh-tangguh nanti takut tak sempat lak nak siapkan semuanya...



Tempahan kek tema frozen daripada kawan sama kerja dulu, Ida... Ida nakkan sama deko kek tema frozen ni macam kek yang sebelum ni saya buat...cumanya Ida nak Kek Coklat Moist... tapi sebab nakkan kek kaler biru, jadinya saya letak cream cheese frosting... 



Esoknya pagi-pagi saya dah hantar ke rumah Ida... suka betul anak Ida tengok kek Frozen ni... nak bawak ke tadika... anak Ida siap pakai baju ala-ala Elsa lagitu... TQ ye Ida oder kek dengan kita :)




Yang ni pulak ROti Sosej Pintal untuk kakak herbalife...anaknya Izzah nak bagi kat kawan-kawan sekolah agama...


Dan Roti Sosej Panjang ni jugak..




Untung la sapa sekelas dengan Izzah yek... yang benkrap maknya nak membayor..he he he.. takpe, murah rezeki maknya rajin bersedekah...



Roti Sarang Lebah ni pulak saya siapkan kelmarin...oder daripada kawan-kawan kat Kelab..



Dah lama saya tak makan roti sarang lebah cicah sos butterscotch ni.. haritu makan eh sedap pulak...hikhik..




Baru siap bakar roti, Noni dah sampai depan rumah... pon pon... ingatkan sapa... rupanya Noni dah datang nak ambik roti...nasib dah siap bakor.... ni anak kembar Noni... namanya Nana dan Nani... TQ ye Nana dan Nani...minggu depan oder roti lagi..he he..



Ceria Selalu :)



Wassalam