Sunday, 2 August 2015

HIDANGAN HI-TEA HARI RAYA




Assalamualaikum



Alhamdulillah semalam walaupun saya agak sibuk dari pagi, tapi syukur segalanya berjalan dengan lancar... awal pagi saya kena siapkan oder cream puff... siap je packing, tugas husben saya pulak tolong hantar pada customer... saya pulak terus siapkan hidangan untuk tetamu nak datang beraya waktu petang... kena siapkan cepat sebabnya tengahari saya nak pergi open house rumah kawan saya kat Klang... jadinya kena rempit sikit untuk siapkan semua menu yang saya dah rancang sehari sebelum tu...


Saya sediakan hidangan Hi-Tea sebab tetamu nak datang petang... 



Black and White Russian Cake ni saya dah siapkan malam sebelum tu...



Sekali siapkan oder creampuff, saya buatkan sekali creampuff dan eclairs untuk tetamu... sekali jalan..he he..




Untuk menu pedas, saya buat tuna puff dan pizza..



Spaghetti Meatball paling senang nak buat... tapi husben saya cakap masinnnn... hikhik..



Balik dari open house rumah kawan saya, terus saya bersiap kemas-kemas apa yang patut..




Bahagian air, husben yang buat semua... terima kasih suamiku :)



Makcik dan isteri cousin-cousin saya...




Black and White Russian Cake... banyak kali dah buat untuk customer...baru semalam dapat potong kek BWR bentuk bulat ni... alhamdulillah bahagian dalam kek ni nampak cantik..legaaaa makcik...




Kesian makcik saya terpaksa makan hidangan omputih ni...he he...



Isteri cousin saya, cikgu Mazidah yang dah lama teringin nak makan kek BWR ni... tu yang saya buatkan...




Seronok bila tetamu datang beraya kat rumah kan...



Anak saudara, Fatihah..




Isteri cousin, Elly yang sangattttt rajin memasak hidangan macam-macam kalau kitorang datang beraya kat rumah dia.. tapi raya tahun ni kitorang datang mengejut... saja taknak susahkan dia... tapi datang mengejut pun sempat jugak dia masakkan untuk kitorang... memang lagi superb... 



Ceria Selalu :)



Wassalam