Wednesday, 26 August 2015

DUHAI ANAKKU




Assalamualaikum



Lama lak tak cerita pasal anak-anak... asik pasal kelas aje yek..he he..hari Ahad lepas dah janji dengan anak-anak nak bawak diorang jalan-jalan... suruh abanglong pilih nak pegi jalan-jalan cari makan kat mana... saja suruh abanglong yang pilih sebab abanglong rajin sangat tolong buat kerja rumah... kalau disuruh laju aje terus buat... tu yang buat ibu terharu lagi shahdu tu..he he... kat rumah ni semua anak-anak ada tugas masing-masing... semua kena rajin tolong ibu buat kerja rumah... kalau ibu jugak kenabuat semua memang ibu pengsan... jadinya sebagai imbuhan, ayah dan ibu bawak la diorang pegi jalan-jalan hujung minggu... ibu dan mak muni pun boleh la hilangkan stress kat dapur kejap..hikhik..



Kitorang jalan-jalan cari makan kat Nu Sentral... kitorang semua first time pergi situ... kecuali abanglong yang dah banyak kali pergi dengan BFF dia... tu yang abanglong beria ajak kitorang ke situ...  best jugak Nu Sentral ni... tak la crowded sangat macam kat Mid Valley... haritu makan makanan Korea kat Restoran Dubuya... restoran Dubuya ni pilihan kakak dan dikya... suka sangat makan kat sini... 




Saya pun suka juga makan ala Korea ni. selalu tengok drama Korea diorang makan Kimci... bila makan Kimci ni sedap gak la... rasa masam dan pedas...



Seronok dapat jalan-jalan hujung minggu... tengok anak-anak happy, ibu dan ayah pun happy jugak :)




Suka Dikya dapat beli botol air EXO ni... tak habis-habis dengan EXO...



Kakak dengan muka pejam mata..he he..




Rindu betul saya kat abangngah.. rasa lama sangat tak jumpa... nak pegi jenguk ke Pasir Gudang tu rasa jauh pulak... cuti Merdeka ni pun abangngah tak dapat balik... tunggu Hari Raya Haji la gamaknya... apapun tahniah kat abangngah sebab dapat Dekan exam semester lepas... 2 semester berturut dapat 4 flat... untuk semester ni harap dapat keputusan yang sama... tapi mungkin susah kot sebabnya sekarangnya abangngah makin sibuk dengan aktiviti MPP... tu tadi call abangngah pesan kat dia, walau sibuk dengan MPP tu jangan lak sampai terabai pelajaran... kalau boleh biar seimbang kannnn... suka juga tengok abangngah aktif kat kampus.. boleh release stress belajar ye dok... takde la kena mengadap buku aje... 



Yang ni tadi cikgu dikya hantar gambar aktiviti kelas kat group whatsapp...harini ada aktiviti memasak... minggu lepas budak lelaki kena masak nasi goreng... minggu ni budak perempuan pulak... seronok jugak bila ada aktiviti macam ni.. kalau kat rumah memang saya tak bagi Dikya masak apa-apa...rasa belum cukup umur nak pegang kuali dan sudip...he he... tapi sebenarnya memang umur camni kita dah kena bagi pendedahan kat dapur pada diorang kan... cumanya saya ni aje yang terlebih risau bila melibatkan api dan gas... selalunya saya suruh kakak dan dikya tolong-tolong petik sayur aje...he he he...

Semoga Allah sentiasa melindungi semua anak-anak kita dan semoga anak-anak kita semua berjaya cemerlang di dunia dan di akhirat..Aminnn



Wassalam