Friday, 14 August 2015

BISNES DARI RUMAH




Assalamualaikum



Sebenarnya nak update cerita oder yang saya siapkan harini...bukan saya... tapi kami..he he... Muni sampai hari Rabu lepas.. lega betul saya... semalam ada Kelas Roti Personal..bila Muni dah ada, takde la penat sangat... lagipun Muni dah tahu nak buat apa.. saya cuma suruh sikit-sikit aje...

Habis je kelas roti personal semalam, kitorang berdua rehat dulu... lunjur kaki sekejap...hikhik.. pukul 10 malam tadi baru beroperasi kat dapur semula... kalau nak ikutkan memang penat... kalau saya sorang tanpa Muni, memang saya tak akan ambik oder lepas kelas habis... tak larat weiiii... tapi sebab Muni dah ada, marilah kita bekerja keras bersama-sama..he he he...


Roti Mini Pizza doh 30gram siapkan malam tadi... kalau tengok gambar macam kat dapur kedai bakeri... tapi ni bisnes dari rumah aje... seronok tau bila peralatan dan barang kerja semua dah cukup... seronok nak buat kerja... konon-konon tengah bekerja kat kedai roti la ni..he he..




Siap pukul 12 malam.. lepas habis bakar roti saya bakar kek pulak... kek coklat moist dan kek carrot..





Pagi lepas Solat Subuh, terus saya siapkan kek slice ni... masa ni saya buat sorang je... saya suruh Muni turun lambat sikit... kesian kat dia tidur lambat malam tadi... tepat pukul 10 pagi saya hantar kat customer..fuhhh lega satu perkara... ada lagi 2 perkara...




Balik hantar kek dan roti tu, saya bakar kek Red Velvet pulak... sambil-sambil tu saya suruh Muni siapkan filling untuk Cream Puff... tengahari baru start buat Cream Puff... pukul 4 petang hantar kat customer... Cream Puff ni untuk dibuat hantaran...



Balik hantar cream puff saya suruh Muni siapkan cream cheese frosting untuk kek Red Velvet Tema Frozen ni... bila Muni dah siapkan, saya terus melepa dan menghias kek ni... mak oiiiii leganya bila dah siapkan kek ni... malam ni tadi saya mintak tolong husben hantarkan pada customer... saya buat persiapan untuk Kelas Roti esok pulak... begitulah ceritanya.. 


Alhamdulillah Kelas Kek pada 22/8/15 dah penuh.. inshaaAllah hari Isnin depan saya akan update Kelas Roti Group untuk bulan 9 :)


Ceria Selalu :)



Wassalam