Sunday, 26 July 2015

TETAMU DATANG BERAYA



Assalamualaikum



Kejap lagi nak siapkan tempahan Cream Puff... tadi dah nak buat...bila tengok resepi baru teringat butter takde... terpaksa la mintak tolong husben pergi belikan butter dulu... aduhaiiii... ada la hikmahnya yek... boleh gak saya update blog ni dulu...he he..

Semalam dari pagi saya dah sibuk kat dapur... anak-anak saudara husben nak datang malam... tapi saja saya memasak awal sebabnya dah tahu kalau siang hari Sabtu dalam bulan raya ni selalunya ada saudara mara yang nak datang rumah... kalau dah siap masak, boleh jugak hidangkan sekali untuk tetamu yang datang kan...tapi kesian jugak saya kat husben saya semalam... asyik kena keluar ke kedai sebabnya ada aje bahan yang nak kena beli...


Hidangan yang sempat saya sediakan semalam... hajat di hati nak buat macam-macam tapi tak larat la pulak...heheh.. 





Sempat jugak tetamu yang datang tengahari menjamah Nasi Lemak Sambal Sotong Kering ni... cuma masa tengahari saya tak sempat nak siapkan Sambal Nasi Lemak... dah petang baru siap masak...



Untuk pemanis mulut saya buatkan Chocolate Moist cupcake... haritu ada beli biskut Pretzel.. haaa cucuk la kat cupcake tu...bagi nampak meriah sikit..he he..


 

Guna pinggan peninggalan arwah mak saya... pinggan2 ni dah ada dari masa saya kecik lagi... masih elok sampai sekarang...



Bekas air ni pulak haritu beli kat Parkson... punya la berat nak mengangkut... nasib ada badang 3 orang..hikhik..




Seronok malam tadi... ada biras saya, anak2 saudara husben dan cucu-cucu...


 

Sebelum diorang datang malam, sempat jugak saya buatkan pizza... 




Makan la apa yang ada yek.... ada jugak husben beli Satey Samuri...



Kalau buat makan-makan sikit-sikit macam ni boleh la kita layan dan borak sakan dengan tetamu kan... kalau buat open house memang tak terlayan... kerja saya asyik ke depan ke belakang ke depan ke belakang..he he..




Okbye... nak bersilat kat dapur dah...jumpa lagi, inshaaAllah :)




Wassalam