Tuesday, 28 July 2015

TEMPAHAN CREAM PUFF SHAH ALAM



Assalamualaikum


Cream Puff ni saya siapkan hari Ahad lepas... customer ni google punya google, jumpa pulak tempahan cream puff dalam blog saya ni... bagus jugak ada blog ni kan... antara cara mudah untuk promosikan produk yang kita jual...


Sekarang ni saya suka pulak ambik oder untuk Cream Puff... bahan-bahannya ringkas aje... takyah nak pegi beli bahan kat banyak kedai... 




Kalau buat cream puff ni kena buat lebih sikit sebab anak-anak saya suka makan... ayahnya pun suka jugak... kalau cream puff yang fillingnya kastad semata-mata tu diorang tak berapa suka... kalau filling yang ni suka sangat diorang makan... semalam masih dok tanya lagi, " harini ibu tak buat cream puff lagi ke.." Ibu ni kalau orang tak oder memang ibu malas nak buat..he he..



Siapkan 150biji Cream Puff ni sorang-sorang memang semput la jugak.... mungkin sebab faktor umur dah makin meningkat kot..hikhik..



Semalam dapat whatsapp daripada exstudent saya... haritu dia ada belajar buat tart dan cream puff... pandai dah dia buat cream puff dan dah dapat banyak oder... saya pulak yang seronok... mudah-mudahan student-student saya yang lain pun dapat banyak oder juga,.. 

Untuk makluman, saya dah tak buat Kelas Cream Puff untuk group... cuma untuk Kelas Personal aje... dalam kelas personal Cream Puff termasuk sekali belajar buat Cheese Tart, Fruit Tart dan Eclairs... saya akan bagi juga resepi untuk Egg Tart dan Lemon Tart... kelas personal ni boleh pilih hari Selasa atau Khamis... minimum 1 kelas untuk 2 orang... 

Kalau ada yang nak oder Cream Puff area Shah Alam atau nak join kelas Cream Puff ni boleh whatsapp saya 0193867360 okey..



Jumpa lagi, inshaaAllah :)


Wassalam