Friday, 31 July 2015

KELAS ROTI SHAH ALAM



Assalamualaikum


Alhamdulillah Kelas Roti Group pada 15/8/15 dah penuh... tarikh baru adalah pada 29/8/15...kalau berminat nak join Kelas Roti Group pada tarikh tersebut atau nak join Kelas Personal pada hari Selasa atau Khamis, boleh whatsapp saya 0193867360 okey...




*KELAS ROTI GROUP

Tarikh   :   29/8/15
Masa   :   Pukul 9 pagi sampai 5 petang
Lokasi   :   Seksyen 4, Shah Alam
Yuran   :   RM180 seorang..
(Deposit RM50 diperlukan untuk booking tempat)

Dalam kelas akan diajar teknik buat roti uli tangan dan juga guna mixer heavy duty... akan belajar juga cara packing roti, cara mulakan bisnes roti dan harga-harga roti yang dicadangkan.

Jenis roti yang akan diajar :-

Pizza
Roti Loaf
Roti Arab
Roti Burger (akan diberi resepi)

Donat 
Donat Jem

Roti Kacang Merah - 4 pattern
Roti Pandan
Roti Kaya
Roti Sosej - 7 pattern
Roti Chicken Floss
Roti Jem
Roti Buttercream
Roti Creamhorn
Roti Mexican Bun
Roti Cinnamon Roll
Roti Tuna
Roti Coklat

Roti Sarang Lebah
Roti Cheese Gula



Yang ni plastik packing roti yang baru saya beli... sebelum ni saya packing roti guna plastik kilat yang jual ikut kg... kalau yang ni ada gambar kartun smiley dan siap berpelekat... plastik yang ni boleh beli kat kedai Whisk, Seksyen 20, Shah Alam...




Roti Pandan inti Kacang Merah yang saya buat semalam... atasnya tabur serbuk kelapa kering...



Buat 1/2kg tepung... separuh buat inti kacang merah..separuh lagi buat roti sosej ala hotdog ni...



Nak letak sosej ni pun ada caranya... kalau tak nanti terpenyek kat dalam... malam tadi paipkan sos cili Kimball aje... Mayonis Kimball dah habis... apa yang ada je la kan... suka anak-anak saya makan terutama sekali abanglong... 



Ceria Selalu :)



Wassalam