Friday, 24 July 2015

HIDANG PIZZA UNTUK TETAMU DI HARI RAYA



Assalamualaikum



Semalam sempat jugak saya siapkan 3 biji pizza untuk menjamu kawan-kawan abangngah yang datang beraya.... mula-mula abangngah cakap rumah kitorang rumah yang pertama...tapi saya suruh abangngah tukar jadi rumah yang terakhir diorang nak datang..he he... sebabnya kalau rumah yang pertama, saya takkan sempat nak siapkan pizza ni...



Lepas siapkan Red Velvet Cupcake, terus saya masakkan Nasi Ayam untuk lunch... dah la nak masak Nasi Ayam tu kena tengok dulu resepi kat internet... sambil masak sambil google...boleh gituuu..hikhik...



Sambil masak Nasi Ayam tu jugak saya sempat uli doh pizza ni... uli 1/2kg tepung untuk buat 3 biji pizza saiz 10 inci..

Saya buatkan pizza simple macam selalu saya buat...cuma letak sosej dan mushroom... pada saya memang mudah kalau buat pizza sebab saya memang tak berapa nak rajin nak masak hidangan-hidangan lain kalau tengah sibuk siapkan tempahan... dalam masa 1 jam siap la semua pizza dari kerja-kerja menguli, tunggu doh kembang, gelek, bubuh topping dan bakar...



Alhamdulillah sedap diorang makan sampai habis... abanglong pun tak dapat rasa...he he... lepas je saya siapkan semua, pandai-pandai la abangngah melayan kawan-kawan dia ni...ibunya pengsan kat atas.. tapi sempat saya pesan suruh ambik gambar masa tengah makan...dapat 1 gambar ni jadi laaaaaa..


Jumpa lagi, inshaaAllah :)



Wassalam