Wednesday, 8 July 2015

BUAT DUIT DENGAN BLOG



Assalamualaikum


Alhamdulillah selamat dah sampai cheque dari NUFFNANG semalam... memang masa nak withdraw haritu target dapat cheque sebelum raya... suka makcik tau... walaupun tak banyak, boleh jugak beli apa yang patut sebelum nak raya ni kannnn...




Ada yang tanya macam mana nak dapat duit daripada blog... pertama sekali kena ada blog..pastu masuk website Nuffnang dan daftar kat situ... dah daftar ikut step by step macam mana nak masukkan iklan dalam blog... senang aje... cumanya bila dah pasang iklan kat blog, tak bermakna kita akan dapat pengiklan yang bayar kat kita... kecuali kalau ada yang KLIK kat iklan-iklan yang berlegar kat dalam blog... yang pengiklan bayar tu (CPUV) ikut nasib aje...blog saya ni pun lepas 2 tahun baru la dapat banyak CPUV tapi amount setiap CPUV tak berapa banyak...tu yang kena tunggu lama kalau nak dapat banyak sikit sebelum kita cashout... gituuuu... tapi syukur jugak la kan apa yang ada... bukan keluar peluh pun...he he... yang penting kena rajin update blog okey...



Semalam dah siap pasang lantai kayu lemina kat rumah... alhamdulillah... cerita lanjut kat entri akan datang, InshaaAllah :)



Wassalam