Thursday, 11 June 2015

SAMA



Assalamualaikum


Alhamdulillah dah selesai kerja-kerja saya sebelum nak masuk bulan puasa ni...baru la saya boleh update blog dengan senang hati... selagi tak selesai susah hati la jugak..bila dah selesai semuanya, oh leganyaaaa...

Hari Sabtu lepas saya dan Muni berhempas pulas siapkan oder untuk kenduri anak Warda yang baru lepas berkhatan... Warda dah oder ni sejak 2 bulan lepas rasanya... takut sangat dia kalau saya taknak buat...he he... kalau saya sorang memang pengsan kot nak buat semuanya... tu yang saya import semula Muni dari kampong untuk tolong saya siapkan oder-oder ni sebab ada lagi oder dari 2 orang customer... lagipun sebab minggu ni ada Kelas Roti Personal... boleh la Muni tolong saya sekali... kalau ikutkan harini ada lagi 1 kelas roti personal tapi terpaksa tunda lepas raya sebab anak student tu masuk wad... kalau Muni ada senang sikit kerja saya... tapi esok Muni dah nak balik kampong... kalau Muni dah takde, pandai-pandai la saya bawak diri..he he he...




Haritu saya kena buat 150biji Fruit Tart... kalau untuk Fruit Tart saya suka susun nampak SAMA semuanya... saja suka tengok bila dah siap susun konon-konon nampak cantik la ni kan :)



Kek Gula Hangus ni pulak kena buat 12 adunan... siap potong cantik-cantik, susun masuk kotak... jenuh jugak nak siapkan ni tau.. tapi sebab saya suka semua nampak SAMA, ku gagahkan la juga..he he..



Cream Puff ni 400 biji... sakit tangan makcik menekan... tapi hilang sakit bila dapat payment...hikhik.. 



Nasib oven besor, nak bakar semua ni cepat siap tapi nak menyudahkannya jenuh gak weiiii..



Kena potong, letak krim, berbedak pastu pakaikan skirt kat bawah...he he he.. akhirnya siap..phewwww...



Jumpa lagi :)



Wassalam