Friday, 29 May 2015

ROTI BUN TUNA



Assalamualaikum


Roti Bun Tuna ni dah lama buat cuma lambat update kat blog... saja buat haritu nak bagi idea kat student... macam-macam jenis roti boleh buat dengan doh swet bun kan... kalau rajin boleh google... kat youtube pun ada... kalau buat sendiri memang anak-anak kenyang makan.. jimat belanja... buat hari tu uli tangan aje... 500gram tepung dapat 20 biji doh...



Saya guna tuna mayonis yang Ayam Brand tu aje... malas nak menumis..he he.. lagipun saja nak test pattern baru... 




Pattern yang ni senang sikit... gelek panjang..letak inti bahagian tengah..pastu tutup inti..letak dalam cup panjang... dah kembang sapu telur... paipkan mayonis dan tabur sedikit daun parsley..




Yang ni roti tuna bentuk segitiga... tekun saya tengok kat youtube camne nak buat... dulu pernah buat tapi bentuk tak jadi... alhamdulillah kali ni dah okey...



Susah-susah buat bentuk bulat aje yang senang kannn... isi inti..tutup.. masuk dalam cup bulat... tunggu kembang... paipkan mayonis... tabur sedikit daun parsley...


Anak-anak dan husben saya memang suka makan roti bun tuna ni... buat petang, makan malam takyah makan nasi, sampai esok pagi buat brekfes... pasni nak buat inti kentang pulak... kompom lagi sedap :)




Wassalam