Monday, 25 May 2015

KELAS ROTI PERSONAL UNTUK SAHABAT 2




Assalamualaikum


Kelas roti personal ni hari Khamis lepas... pun untuk kawan satu sekolah masa kat Hisyamuddin Sg Bertik dulu... sekarang ni kawan saya, Sheila ni duduk kat Kedah... haritu datang belajar dengan anak daranya dan adik-adiknya... Sheila ni memang awet muda...berdiri sebelah anaknya macam adik dan kakak aje..yang paling tak sangka sebab anaknya 7 orang tapi masih maintain gitu...


Dah tak muat meja, dulang donat kena pegang sambil posing..



Masing-masing akan cuba uli tangan... yang ni uli doh untuk pizza.. kalau guna cara dan teknik saya, doh tak akan melekat kat tangan dan meja.. kalau dah tak melekat tu maknanya dah berjaya la tu..he he... tak perlu uli beria sangat... uli lemah lembut sopan santun aje..inshaaAllah roti, pizza dan donat tetap lembut jugak...



Bergambar dengan hasil pizza masing-masing..



Yang ni roti arab baru masuk loyang...tunggu kembang baru bakar..



Dah siap Pizza, Roti Arab dan Roti Loaf..



Sama-sama buat Cinnamon Roll..



Roti Cream Horn dah siap letak buttercream dan dipek..













Macam-macam jenis roti ada... dah tak larat nak sebut satu-satu..he he he..



TQ pada Sheila dan kaum kerabatnya yang sudi datang belajar buat roti kat rumah saya.. jangan lupa praktis buat ye semua... kalau ada apa-apa problem tanya je cikgu...inshaaAllah cikgu sedia membantu saaaaampai berjaya buat sendiri...


Seronok dapat jumpa balik kawan lama selepas 26 tahun terpisah... jumpa balik masing-masing anak dah besar-besar... tak lama lagi dah ada cucu...he he..lawak je..



Wassalam